Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Фотоизложба, документален филм и дискусия организират по повод 8-ми март

По повод Международния ден на жената – 8 март, НЧ „Христо Ботев 1884“ организира фотоизложба „Жената в община Ботевград – преди 100 години и сега“. Откриването ще се състои на 7 март, четвъртък, от 18:00 часа. Експозицията е подредена в залата за съвременно изкуство „Хетеротопии“, която се намира зад сградата на общината.

Събитието включва 3 елемента. Фотоизложба „Жената в община Ботевград – преди 100 години и сега“, която е съставена от два раздела – „Жената в производството в община Ботевград“ и „Равнопоставеността на половете в трудовия процес в община Ботевград“. Една част от снимките са подбрани, а друга част са направени от Радослав Маринов.

По време на събитието ще бъде излъчен документалния филм на Андреа Давидова – „Кариерите нямат пол“. В допълнение ще бъде показана и компилация от снимки, направени от младежи, на тема „Равноправието между половете в професиите“.

Третата част от събитието е поверена на Катя Симеонова, която ще проведе дискусия на тема „Полът в професиите“ – обзор на европейските ценности с акцент върху равенството на половете.

Събитието е част от инициативата „Сменяме ролите – Женско царство“. Асоцииран партньор е Исторически Музей – Ботевград.

Инициативата е с приоритет Многообразие и равенство по фонд „Заедно“, администриран от фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *