Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Стартира изграждането на канализация и ремонта на водопровода по ул. „Асен Златаров“ във в.з. „Зелин“

От началото на седмицата текат дейности по изграждане на канализация по главната улица „Асен Златаров“ във вилна зона „Зелин“. Това е един от трите етапа по пълното ѝ ремонтиране. Полагането на канализацията и реконструкция на водопроводната мрежа по ул. „Асен Златаров“ се финансира със средства от държавен бюджет за 2024 г.

Изграждането на канализация обхваща участъка на улицата от отбивката за бензиностанция „Лукойл“ до военните складове. Дейностите се извършват от ДЗЗД „ЗЕЛИН-22“. На по-късен етап от полагането на канализационната мрежа, ще се наложи да бъде затворено движението на МПС-та през подлеза на магистрала „Хемус“ в определен часови диапазон, като това ще бъде уведомено предварително.

В последващ етап ще бъде извършена реконструкция на водопровода по цялата дължина на главната улица. Фирмата изпълнител ще бъде „Транс билд“ ЕООД. Ще бъдат положени основно три тръби с различни диаметри при реконструкцията на цялото трасе, които ще бъдат на отделни участъци тласкателни, захранващи, разпределителни и др.

Накрая ще се подмени и асфалтовата настилка на цялата улица по спечелен проект на Община Ботевград по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 и финансиран от Държавен фонд „Земеделие“. Ще бъдат изградени тротоари, монтирани бордюри и ще се ремонтира и съществуващата алея за пешеходно и велосипедно движение, която свързва Ботевград със „Зелин“.

За реализирането на цялостния ремонт на дългата главна улица е изградена временна организация на движението през светлата част на денонощието. Засега движението няма да бъде преустановявано напълно. Поетапно ще се налага да бъде използван обходни маршрути – покрай Жабешкото блато, което ще бъде съобразено с миграцията на планинската жаба, и през улиците на самата вилна зона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *