Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ученици от ОУ „Н.Й. Вапцаров“ посетиха защитената местност „Мухалница“

В рамките на инициативите, посветени на Международния ден на водата, Общинско предприятие „Туризъм“ организира посещение на четвъртокласници и петокласници от Основно училище „Никола Йонков Вапцаров“ до местността „Мухалница“.

Учениците бяха посрещнати от аниматора-герой Жабок, който предизвика много усмивки и забавление. Той съпроводи децата до блатото и изслуша заедно с тях лекцията „Животът на жабите“, която Христо Петков, учител в ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“, изнесе за защитената местност „Мухалница“ и нейните обитатели. Децата се запознаха с природния феномен на най-голямата в света периодична миграция на Планинската жаба (Rana temporaria) при затопляне на времето в края на зимата.

ОП „Туризъм“ изненада децата със специално изработена фото рамка, украсена с жаби, лилии и папури. На място беше изнесен и щанд с тематични магнити и туристически книжки, които децата имаха възможност да разгледат.

Инициативите продължават на 20-ти март, когато ученици от основните училища в общината ще имат възможност също да посетят Жабешкото блато.

Организаторите са предвидили за всички ученици, посетили местността „Мухалница“, и допълнителна инициатива, която се изразява в създаването на кратки филмчета или презентация на тема „Жабешко блато“, които ще бъдат разпространени в туристическия сайт на Ботевград, както и в социалните мрежи.

2 коментара на “Ученици от ОУ „Н.Й. Вапцаров“ посетиха защитената местност „Мухалница“

  1. Браво за хубаво написания пост с подробни обяснения и хубавия снимков материал!

    1. Материалът е написан и представен във фейсбук страницата „Посети Ботевград“, откъдето са и снимките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *