Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

От Бюлетина на ОДМВР – РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Двама мъже са задържани за притежание на наркотици.

Около 8.30 часа вчера служители на РУ-Етрополе предприели проверка на криминално проявен и осъждан местен жител. 32-годишният признал пред униформените, че в дома си има плик с марихуана. При последвалата проверка в жилището са иззети около три грама суха тревиста маса, реагираща на канабис. Мъжът е задържан в полицейския арест. По случая е регистрирана преписка за престъпление по чл. 354А от НК.

Около 14.30 часа вчера в района на жп гарата в Своге криминалисти от районното управление в града извършили проверка на осъждан местен жител, в хода на която иззели от него две пликчета с общо 3.5 грама зелена маса, реагираща на наркотичното вещество MDMA. 32-годишният е задържан за срок до 24 часа. По случая е регистрирана преписка за престъпление по чл. 354А от НК.

Извършител на взломна кражба е разкрит след активна работа на криминалистите от РУ-Сливница и ОДМВР-София.

Разследването по случая стартирало след получен сигнал за извършена кражба на термопомпа, електрически уреди и инструменти от къща в с. Гурмазово на обща стойност 8000 лева. В резултат на активните оперативни и процесуално-следствени действия, проведени от служители на РУ-Сливница и колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция, е установен и задържан авторът на взломното посегателство. Намерени са и всички отнети вещи. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата 52-годишният столичанин е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 195 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Собственичка призна за осъществено незаконно присъединяване на дома й към електроразпределителната мрежа.

Около 11.10 часа вчера в РУ-Правец постъпил сигнал от служители на електроразпределителното дружество за констатирано неправомерно присъединяване от частен адрес в с. Малки Искър. Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Обитателката на адреса признала пред полицейските служители, че ползва електроенергия, без да я заплаща. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234В от НК. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Двама нарушители на пътя са установени вчера от ботевградските полицаи.

Първи в полезрението на униформените попаднал малолетен мотоциклетист от с. Врачеш. Той бил спрян за проверка около 14.15 часа на ул. „Патриарх Евтимий“ в селото. В хода на извършения контрол се установило, че водачът е неправоспособен, а мотоциклетът – нерегистриран съгласно законовите разпоредби. От малолетния нарушител е снето писмено сведение в присъствието на родител. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 61 от НК.

Към 16 часа същия ден, на ул. „Витоша“ в Ботевград автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Ауди А3“, управляван от жител на Ябланица. При тестването на водача с техническо средство в пробата му било отчетено наличие на амфетамин и метамфетамин. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.

Ботевградчанка получи отнетата си вещ след бързи действия на полицейските служители.

Работата по случая започнала след получен сигнал от жителка на Ботевград за извършена кражба на детска тротинетка от централната градска част.  След незабавни оперативно-издирвателни действия служителите на реда разкрили, че автор на престъпното деяние е 10-годишно момиче. Малолетната направила пълни самопризнания и предала тротинетката, която била възстановена на собственичката. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 61 от НК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *