Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Oт Бюлетина на ОДМВР-задържани за наркотици и закани за убийство. Вижте още

Водач е обвинен за шофиране след употреба на наркотици.

След приключване на работата по бързо производство, образувано в РУ-Ботевград, водач от Ябланица е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК. Нарушителят попаднал в полезрението на ботевградските полицаи на 17 март, когато при извършен контрол на управлявания от него автомобил бил тестван с техническо средство, отчело в пробата му наличие на амфетамин и метамфетамин. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Установен е непълнолетен извършител на вандалска проява в Самоков.

Работата по случая започнала след получен сигнал от собственик за счупена рекламна табела на вендинг автомат на ул. „Софийско шосе“. Криминалистите от РУ-Самоков предприели бързи оперативно-издирвателни действия, в хода на които разкрили, че автор на деянието е 17-годишен младеж от същия град. Непълнолетният направил пълни самопризнания. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл.61, ал.1 от НК.

Осъждан ихтиманец е задържан за 72 часа за отправени закани.

На 18 март служители на РУ-Ихтиман задържали 62-годишен местен жител, заканвал се с убийство на мъж и жена. По случая било образувано досъдебно производство. След приключване на процесуално-следствените действия криминално проявеният и осъждан извършител е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 144, ал.3, т.1 от НК. С прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа.

След проведено разследване обвинение е повдигнато и на друг криминално проявен жител на Ихтиман. 28-годишният е привлечен към наказателна отговорност за причинена средна телесна повреда на негов съгражданин, изразяваща се в избиване на зъб. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Мъж от с. Разлив е обвинен за хулиганство.

След приключване на действията по разследване, проведено от служители на РУ-Ботевград, жител на с. Разлив е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 325 от НК. На паркинга пред Филиала за спешна помощ в Ботевград 33-годишният извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред – крещял на лекарите и медицинските специалисти, псувал полицейските служители и оказал съпротива при задържането му. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *