Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

От Сдружение „Българска история“ представиха на златаровци „Урок по родолюбие“

В месеца на националния празник на България, в годината, в която нашият град чества 90 години с името на Ботев, учениците от десетите класове и от дванадесети клас с профил „История“ се срещнаха с основателите на Сдружение „Българска история“ Марио Мишев и Иван Кънчев в един различен „Урок по родолюбие“.

Поканата към тях беше с идеята историята да се представи не просто като наука, съдържаща се на страниците на учебника, а да оживее пред очите и в сърцата на младите хора. Любезен домакин на събитието бе Исторически музей Ботевград.

Г-н Мишев и Г-н Кънчев разказаха как са се увлекли от историята още от ученическите години и идеята за сайта и ютуб канала „Българска история“, макар самите те да не са историци.

Пред златаровци младите родолюбци представиха чрез видеа четирима не толкова познати българи, дали много за страната ни – бореца Дан Колов, художника Иван Милев, предприемача Пенчо Семов и генерал Стефан Тошев.

Директорът на нашето училище г-жа Даниела Колева изказа благодарност на момчетата от „Българска история“ за гостуването и вдъхновяващата среща, като им връчи символични подаръци с някои от емблемите на нашия град.

„Урокът по родолюбие“ завърши с пожелание към екипа от „Българска история“ за ново гостуване в скоро време. Всички учители, ученици и гости получиха като послание думи на велик българин, поставени на специално направени знамена с българския трикольор.

Текст: ppmg-baotevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *