Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Мария Габриел: Оттеглям кандидатурата си за премиер, отиваме на избори

„Направихме много отстъпки“, това каза Мария Габриел на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ.

Tя също посочи, че един от проблемите в преговорите с Продължаваме промяната – Демократична България бе личността на вътрешният министър.

„Разговори бяха водени, но не постигнаха резултат“, добави тя.

„Изразявам съжаление от създалата се ситуация“, каза още Габриел.

„Утре ще внеса писмо, че оттеглям кандидатурата си за министър председател. ГЕРБ няма да участват в преговори за втори мандат“, каза още Мария Габриел.

„Имаме общи точки, но вероятно ще се върнем към тях след избори. Оставам като вицепремиер и министър на външните работи“, каза Мария Габриел.

„Надявам се те да са момент за мисъл в страната, повече смирение и носене на отговорност. Искам да благодаря на всички колеги министри, с които не си казахме лоша дума и заедно направихме крачка напред“, коментира Габриел.

„В опцията за избори искам да кажа колко е важно това, че кампанията ще зависи от нас – дали ще бъде използвана за нахъсване на хора един срещу друг, дали ще се играе със страховете на хората, дали ще се манипулира мнение, или ще си дадем време ясно да откроим какво искаме за страната и ще се отиде на преговори след изговори с уважение към другия и с ясен ангажимент за начина, по който да се случват нещата“, добави Габриел.

„Не очаквам лично извинение от Асен Василев, а към всички жени и майки, които са се осмелили да стоят на високи позиции. Не съм го получила, но продължихме преговорите“, напомни Габриел.

„Провалът настъпи заради борбата на ПП-ДБ за постове. Стоим твърдо зад Мария Габриел. Политическият рекет трябва да бъде преустановен“, посочи Теменужка Петкова.

Източник: novini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *