Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Сунг-Ри“ завоюва 13 медала на международния турнир „Рамус София оупън“

2 златни, 4 сребърни и 7 бронзови медала завоюваха таекуондистите от спортен клуб „Сунг-Ри“ на международния турнир „Рамус София оупън“, провел се в „Асикс Арена“, на който участваха рекорден брой представители на едни от най-силните страни в Европа.

Състезанието се проведе в 2 дни, като втория ден беше турнирът с ранк Е2, който носи двоен брой точки за ранглистата. Нашите състезатели трябваше да изиграят четири и дори пет мача, за да стигнат до златото. Двамата шампиони са вицеевропейският шампион при децата Владимир Димитров и Александра Александрова в клас Б.

Изключително силно представяне при кадетите направи Карина Руневска, която след 3 победи и равен мач на финала остана втора. Румен Тодоров взе второто сребро също след 3 победи при децата. Андреа Димитрова завърши втора при деца от клас Б.

След тежки битки бронзови медали взеха – Красимир Гетов, Тодор Василев при кадетите, както и при децата – Валери Балев, Виктория Цекова, Стефан Сърновски и Валентин Лазаров, който победи 3 мача и остана с бронз.

На ранкинговият турнир нашите състезатели имаха тежката задача да участват и на следващия ден с още по тежка конкуренция. Непоколебимият дух на ботевградските бойци не беше достатъчен и умората си каза думата. Въпреки това Методи Методиев се окичи със сребро след атрактивна игра, която го отведе до финала и така той спечели точки за ранклистста.

В момента тече усилена подготовка за предстоящите изяви на „Сунг-Ри“: участие на международен G1 турнир в Македония за Стефан Стаменов при мъжете, Държавно първенство в Дупница и международен турнир с ранг G2 в Сърбия, който е най-високия ранг преди Европейско първенство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *