Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Хорови състави представиха концерта „Пролетна ХОРомания“ – част от „Мартенски дни на изкуствата – Ботевград 2024“

На 27 март в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884“ няколко хорови формации изнесоха концерт в духа на пролетта. Събитието бе част от програмата на тазгодишното девето издание на „Мартенски дни на изкуствата – Ботевград“.

„Женска вокална група“, с диригент Стоян Димитров, и хор „Бонка Големанова“, с диригент Боряна Нешкова и корепетитор Силвия Младенска, който е вече в три състава – детски, младежки и женски състав представиха детски, класически и народни хорови изпълнения. Женският хоров състав се сформира специално, след като миналата година бе изнесен концерт, посветен на 80 години от рождението на Бонка Големанова, на който детският представителен хор на диригентката отпреди 35 години се събра специално за повода.

Цветя по повод концерта „Пролетна ХОРомания“ се получиха от Община Ботевград, НЧ „Христо Ботев 1884“ – Ботевград и ОУ „Васил Левски“ – Ботевград.

Програмата на „Мартенски дни на изкуствата 2024“ продължава с:

На 28-ми /четвъртък/ от 19:00 ч. – „Мартенска рапсодия“ – концерт на Общински духов оркестър – Ботевград, със специалното участие на „Акордеомания“ при НУИ „Панайот Пипков“, гр. Плевен, с ръководител Ценка Тодорова.

На 30 март /събота/ от 13:00 часа – официална церемония по награждаването на лауреатите в десетото, юбилейно издание на Националния литературен конкурс „Стамен Панчев“, ще се състои в Залата за съвременно изкуство /до Туристически информационен център – Ботевград/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *