Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Направиха специални цени за „зелено училище“ в Общинска почивна база „Боженишки Урвич“ за ученици

На редовното заседание на Общински съвет – Ботевград бе прието допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ботевград, касаещо актуалния въпрос за изготвяне на благоприятни оферти за т.нар. „зелени училища“ до Общинската почивна база „Боженишки Урвич“.

В началото на месец март се проведе среща, на която общинското ръководство, Общинско предприятие туризъм и представители на учебни заведения обсъдиха възможността за зелени училища до почивната база. От ОП „Туризъм“ поеха ангажимент, че ще проучат цени и ще съставят оферти с цени, които ще бъдат предлагани на туроператорски фирми за включването им в техните програмите за провеждането на зелени училища.

Цените, които ОП „Туризъм“ определи и получиха одобрение от местния парламент са:

За деца и ученици от община Ботевград при провеждане на туристически пътувания, инициирани от училищата:

  • Пакет от 4 нощувки, в двойна стая при двама настанени, с включена закуска, обяд и вечеря – 130.00 лв. за дете, при група от минимум 30 деца;
  • 1 нощувка, в двойна стая при двама настанени, с включена закуска, обяд и вечеря – 40.00 лева за дете, при група под 30 деца.

За деца и ученици извън територията на община Ботевград при провеждане на туристически пътувания, инициирани от училищата:

  • Пакет от 4 нощувки, с включена закуска, обяд и вечеря – 260.00 лв. за дете, при група от минимум 30 деца;
  • 1 нощувка, в двойна стая при двама настанени, с включена закуска, обяд и вечеря – 70.00 лева за дете, при група под 30 деца.

Общинските съветници приеха допълването на Наредбата с пълно мнозинство – 26 гласа „за“, 0 гласа „против“ и 0 гласа „въздържали се“.

Кметът на Община Ботевград определя тези оферти за Общинската почивна база „Боженишки Урвич“ като допълнителна алтернатива при избора на дестинация, от страна на родителите, за зелено училище на детето или ученика. Целият коментар на кмета Иван Гавалюгов, по време на днешния брифинг с местните медии, вижте във видеото на Botevgrad.NEWS:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *