Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Йонко Ненчев бе избран в ръководството на ПП МИР на редовния конгрес на партията

Днес се проведе редовния Конгрес на делегатите на ПП МИР в град София. Това съобщи зa botevgrad.news Йонко Ненчев, който бе избран в ръководството на партията, като зам.председел по местното самоуправление. Ненчев е от Ботевград и има един мандат като общински съветник от ПП МИР.
Делегатите на Конгреса преизбраха председателя на партия МИР Симеон Славчев.

Националният изпълнителен съвет на партия МИР е в следния състав:

1.         Симеон Славчев – председател

2.         Емил Димитров – зам.-председател по коалиционна политика

3.         Димитър Илиев – зам.-председател по организационна дейност

4.         Йонко Ненчев – зам.-председател по местно самоуправление

5.         Венцислав Иванов – секретар по международна дейност

6.         Дилян Колев – секретар по публични политики

7.         Румен Иванов – член с ресор „Стратегии и мрежова организационна структура“

8.         Ирена Парунева – член с ресор „Връзки с граждански и неправителствени и организации“

9.         Ивайло Манджуков – член с ресор „Българи в чужбина“

10. Злати Иванов – член с ресор „Връзки с браншови организации“

11. Николай Милушев – член ресор „Масови мероприятия и пропаганда“

Йонко Ненчев бе избран и за председател на Комисията по изготвяне на политическа декларация на партията, която бе приета от делегатите на редовния конгрес. Публикуваме нейния текст:

България днес е изправена пред исторически избор така, както беше преди повече от тридесет и три години. Изборът днес обаче не е между демокрацията и автокрацията или между социализма и капитализма. Изборът днес е в името на бъдещото развитие на Отечеството, за прогреса срещу деградацията, за победата на доброто над злото, за утвърждаването на морала, справедливостта и свободата.

Трагикомедията, на която за съжаление сме свидетели в България през последните девет месеца, ясно показва, че самоопределилите се за управляващи и елит на нацията нямат нито интелигентност, нито компетентност, нито знания, морал, честност и почтеност. Те дори нямат желание да търсят и да намират краткосрочни и дългосрочни решения срещу катастрофалните за страната последици от всички кризи, в които те самите ни вкараха. Българското обществото напълно безрезултатно очаква от тях да започнат да решават реалните проблеми българските граждани, на българските семейства, на младежите, на безработните, на пенсионерите и на хората в неравностойно положение, както и за заетите в малкия и средния бизнес.

Управляващата ни сглобка доведе България до пълен разпад на държавност, морал и ценности. Нещо повече – трябва ясно и категорично да кажем, че правителството на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и със сериозната подкрепа и намеса на ДПС извърши национално предателство, вземайки решение за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна. С това решение на Народното събрание България на практика зае страна във военния конфликт, което е в разрез с националния интерес на страната и волята на мнозинството от българските граждани и за това тяхно решение трябва да им бъде потърсена наказателна отговорност. Национално предателство е преди да си се погрижил за собствения си народ, да се грижиш за чужди народи и държави.

Днес мнозинството от българските граждани разбират, че правителството на „сглобката“ е най-вредното и некомпетентно в най-новата ни история, което ежедневно задълбочава всеки проблем и всяка една криза. ПП-ДБ  излъгаха голяма част от българските граждани, обещавайки им, че ще се борят с корупционния и грабителски модел на ГЕРБ, но вместо това те се съюзиха точно с тях и не само изпраха Бойко Борисов и ГЕРБ, но и с тройно по-голяма сила върнаха мутренския модел на власт. Всеки българин ежедневно и по собствения си джоб вижда ефекта от това пагубно за България управление – огромна инфлация, неспиращо покачване на цените на хляба, горивата, водата, отоплението и всички други стоки и услуги. Голяма част от българските граждани вече едва свързват двата края, а малкият и средният бизнес, които са гръбнакът на българската икономика, ежедневно и без никаква помощ се борят да оцелеят. Всичко това, ние от партия МИР, определяме само по един начин – потъпкване на принципите, морала, ценностите и основните права на българските граждани и тотална деградация.

На България днес повече от всякога ѝ е нужна истинска промяна, а не поредната подмяна. Най-добрият инструмент за промяна е мислещите българи, експертите и професионалистите с богат практически опит да се обединят и с реални действия, не с празни думи, популизъм и PR да спечелят доверието на българските граждани. Именно това е целта на партия МИР – да убедим всички загрижени за бъдещето на родината българи да спрат да гласуват против някой политик или партия, а да гласуват ЗА реализацията на нов модел на развитие на българското общество и държавата. Крайно време е да спрем да избираме между по-малкото зло. Време е всички ние да изберем и да застанем на страната на доброто, морала, свободата, справедливостта и експертността. Време е общественият интерес да застане над личния и партийния и да върнем държавността и нормалността в България.

За постигането на тази цел партия МИР предлага национален консенсус и обединение около пет приоритета, които ще изведат България от икономическата, здравната, политическата и моралната криза.

Първо – обединяване на знанията, опита и инициативността на българско общество за бързо и прагматично постигане на работеща и ефективна икономика чрез въвеждането на социално-пазарното стопанство;

Второ – излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината чрез повишаване благосъстоянието на българския народ и грижата на държавата за младите семейства и децата;

Трето – постигане на бърз икономически ефект и повишаване стандарта на живот на българите чрез оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство, транспорта и логистиката;

Четвърто – реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство;

Пето – балансирана и компетентна външна политика, която да гарантира мирното и суверенно бъдеще на България, защита на националния ни интерес и издигане престижа на страната и българските граждани по света.

Ние, делегатите на редовния Конгрес на партия МИР се обръщаме към всички честни, мислещи и смели българи заедно да поведем битка в рамките на действащите закони за по-добро бъдеще на Отечеството. Единственият шанс на България в тези трудни време е обединение на всички  здравомислещи сили. Наш общ дълг е да гарантираме бъдещето на нашите деца в Родината и да се противопоставям на всеки, който не защитава българския национален интерес, а защитава и служи на чужди интереси и каузи.

Наш общ синовен дълг пред Род и Родина е да се обединим и „да изгоним търговците от храма“, но не на думи, а с дела и в името на доброто и просперитета на българския народ.

На работа, скъпи българи и родолюбци и нито крачка назад, защото зад нас е България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *