Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Състоя се концерт в ДГ „Славейче“ като част от програмата на фестивала „Единството е сила“

На 19 април в Детска градина „Славейче“ – Ботевград се проведе концерт, който е част от програмата на тазгодишното издание на Международен детски фестивал „Единството е сила“. Организатори на фестивала са Община Ботевград и НЧ „Христо Ботев 1884“.

В концерта основно участие взеха деца от детското заведение. Те демонстрираха танцови и певчески умения пред други деца от детската градина и пред гостите от Сърбия и Полша. Това бяха мажоретките от четвъртите подготвителни групи с ръководител Ваня Христова, деца от III-та подготвителна група „Мечо Пух“ с ръководител Радослав Цветанов, които изпълниха народен танц, както и Иванджелина Георгиева от група „Мечо Пух“, Мария Панчева от група „Дъга“ и Златин Додев и Велислав Маринов от група „Мики Маус“ с индивидуални вокални изпълнения. Младата ученичка Десислава Младенска също изпя песен пред малчуганите от детската градина.

Мажоретен танцов състав от 1-ви и 2-ри клас при НЧ „Христо Ботев 1884“ с ръководители Иванка Христова и Стела Бенчева, фолклорна танцова група „Pruszkowiacy“ – Полша и деца от младежко културно дружество Нови пазар – Сърбия закриха същинската част на концерта.

Директорът на ДГ „Славейче“ Красимира Икова изрази радостта си от талантите, които показаха децата, и им пожела да развиват талантите и уменията си, да мечтаят и да сбъдват мечтите си. Г-жа Икова връчи подаръци за спомен от името на детската градина, на гостите от Сърбия и Полша, както и на останалите участници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *