Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

33-ма взъпитаници на „Марконис“ положиха изпитите на Cambridgе

Тридесет и трима  от най-малките възпитаници на Езиков център „Марконис“ се явиха на изпит на Cambridge, на 20 април/събота/. С това езиковото училище вече 14 години продължава традицията за полагане на изпити на Cambridgе. Децата защитиха доброто име на училището и своите отлични езикови умения пред двама акредитирани изпитващи от Езиков център АВО – Цветанка Богданова и Даниела Зашева – устни изпитващи за изпитите на университета Cambridge.

За поредна година регистрациите за годината за полагане на изпитите са малко над 60, а се очакват още регистрации за изпити на Cambridge. Това съобщи управителят на „Марконис“ д-р Николай Николов. Предстои тази година учениците да се явяват и на изпитите на Pearson, за които до момента има 55 регистрации, добави д-р Николов.

„За мен е много важно да имаме такава представителна извадка на успеваемостта, защото една международна независима оценка е най-точният атестат за работата в училището. Надявам се, че децата отново са се справили добре и в днешния ден и се надявам да продължи тази прекрасна традиция и занапред“, каза управителят на „Марконис“. По думите му изпитите са доста тежки, според Общата европейска езикова рамка и добави, че общо за двата изпитни борда езиковият център има над 110 обучавани с международно признат сертификат, ако всички преминат успешно изпитите.

В подкрепа на тази тенденция изпитващият от Езиков център АВО, Цветанка Богданова, заяви, че децата се представят винаги много добре, защото са подготвени чудесно от екипа преподаватели на „Марконис“.  „Вече 14 години работим заедно. За нас от Езиков център АВО е изключително удоволствие да идваме в „Марконис“, защото д-р Николов е прекрасен човек и страхотен мениджър, който вдъхновява не само учениците, но и всички около себе си. Доказателство за това, според нея е, че  до момента не е имало скъсани ученици от „Марконис“.

Задоволство от подготовката на учениците изрази и другият акредитиран устен изпитващ от Езиков център АВО. „Нивото на знания на учениците е наистина впечатляващо и още по-впечатляващо е спокойствието, с което се представят на изпитите. Наистина е удивително да видиш едни малки ученици, които вече са натрупали достатъчно увереност в своите способности“, каза Даниела Зашева.

Д-р Николов не пропусна да отдаде заслуженото на екипа преподаватели, които обучават възпитаниците на Езиков център „Марконис“. Той подчерта, че в училището работят едни от най-добрите специалисти в региона.

„Езиков център „Марконис“ не е просто място, където се учат чужди езици. Ние имаме визия за бъдещето на учениците. Полагането на международни изпити е само една от първите стъпки. Стремейки се да даваме отлични резултати още на ниските нива, ние имаме вяра и надежда тези обучавани в бъдеще да постигнат много високи резултати в живота, не само в своя, а и за живота в страната.“ – Каза в заключение управителят на Езиков център „Марконис“ д-р Николай Николов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *