Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Позиция от „Балкангаз 2000“ АД във връзка с публикация в информационен сайт /платена публикация/

Публикуваме позиция на дружеството „Балкангаз 2000“ АД от съвета на директорите във връзка с публиакция в местен информационен сайт:

П О З И Ц И Я
oт „Балкангаз 2000“ АД, във връзка с публикация в информационния сайт
https://balkanec.bg/, публикувана на 24 април

През последните пет години на трудов договор в дружеството работят (данни към края на всяка година), както следва: през 2019 г. – 16 лица; през 2020 г. – 19 лица; през 2021 г. – 20 лица; през 2022 – 20 лица. И през 2023 г. бройката на наетите остава непроменена – 20 лица, въпреки нарастване броя на абонатите на дружеството и стремежа за предоставяне на услуга с високо качество и адекватно обслужване. Числата ясно и неоспоримо показват, че твърденията, направени в публикацията, за удвояване числеността на персонала в последните години са непроверени и неверни.

Няма увеличаване на разходите на дружеството през 2023 г. Напротив, благодарение на професионализма на екипа, въпреки инфлацията и неизгодните условия, в които всички газоразпределителни дружества в цялата страна са поставени спрямо държавната „Булгаргаз“, разходите на „Балкангаз 2000“ са намалени с 39%. Този факт лесно може да се провери в годишния финансов отчет за 2023 г.

Невярно е и твърдението за положителен резултат (печалба) за 2022 г. на газовото дружество в гр. Елин Пелин, с което е направено сравнение. Това личи от Доклада за дейността на дружеството през 2022 г., публикуван на страницата на Министерството на енергетиката. Обективно сравнение между показателите в докладите на двете дружества показва, че за 2022 г. „Балкангаз 2000“ е генерирало средно по 25 лв. загуба на хиляда продадени кубични метра природен газ, а дружеството в Елин Пелин – по 27 лв., или с 8% повече.

Изразяваме пълната готовност на „Балкангаз 2000“, чрез неговия изпълнителен директор Михаил Димитров, да даде изчерпателни отговори на всички въпроси, които вълнуват местната общност, чрез участие в медиите. Няма да отстъпим от позицията обаче, че това следва да се случи при спазване на журналистическите стандарти за обективност и равна отдалеченост на представителите на медиите от всички гледни точки.

В тази връзка, очакваме потвърждение, че правото на отговор, което balkanec.bg дължи на „Балкангаз 2000“ след подвеждащата публикация, ще бъде реализирано не само чрез участие на живо в YouTube канала, но и чрез публикация в сайта на медията, на същото място и за толкова време, колкото там е престояла невярната информация. В случай, че не бъде реализирано законовото право за реципрочност на правото на отговор, „Балкангаз 2000“ АД има готовност да защити доброто си име по съдебен ред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *