Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ПГТМ „Христо Ботев“ – Ботевград станаха баскетболни шампиони в „Ученически игри 2024“ в Разград

Отборът юноши 11-12 клас на ПГТМ „Христо Ботев“ – Ботевград завоюва първо място в баскетболния турнир на „Ученическите игри 2024“ за юноши, на които Разград бе домакин през последните четири дни.

Организатори на финалите на „Ученически игри 2024” са Министерствата на образованието и на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи”, Регионалното управление на образованието в Разград, Областният клуб „Спорт в училище” – Разград и Община Разград. В организацията на футболния турнир участват и Областният съвет на Българския футболен съюз в Разград и ПФК ”Лудогорец 1945”, а на баскетболния –  Баскетболен клуб ”Вълци-Разград”.

Шампионите в баскетболния турнир, който се проведе в спортна зала „Абритус”, бяха определени в мача между ПГТМ „Христо Ботев“ – Ботевград и ПГРЕ „Г. С. Раковски“ – Бургас. Юношите от Ботевград постигнаха убедителна победа с резултат 80:54, а бургазлии получиха сребърните медали. На трето място остана тимът на ППМГ „Нанчо Попович“ – Шумен, а на четвърто – ПГЕЕ-Пловдив. Разградските представители – ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ – са на осма позиция. В церемонията по награждаването освен заместник-кмета Зорница Евгениева участваха и главният организатор на турнира Дениз Хамид, главният съдия на състезанието Сергей Арнаудов, главният секретар Пенко Велчев и Николай Миланов от РУО на МОН. В публиката бе и президентът на Българската федерация по баскетбол Филип Виденов, който изрази пред заместник-кмета Зорница Евгениева добрите си впечатления от организацията на турнира.

Част от мачовете в първия ден на турнирите изгледа и служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *