Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Българо-италианският филм „Завръщане на изток“ ще бъде сниман в Ботевград

След обстойно проучване град Ботевград е избран за снимките на българо-италианския игрален филм с работно заглавие „Завръщане на изток“.

На 13-ти и 14-ти май центърът на града ще се превърне в снимачна площадка от времето на 90-те години. Декори, пресъздаващи някогашните кафенета, ще бъдат построени специално за продукцията. Сюжетът ще включва италианци, които търгуват с дребни – непознати за онова време, стоки и създават радост и въодушевление у минувачите – нещо, което никак няма да се хареса на българската полиция. В ролята на един от наблюдаващите ще се превъплъти актьора Захари Бахаров.

Всички организирани дейности няма да попречат на свободното преминаване на гражданите през пл. „Освобождение“ и пл. „Саранск“, но е необходимо при молба от страна на екипа хора да не попадат в кадър за минутите, в които се снима конкретната сцена. Ориентировъчното време, в което ще се осъществява работа, е от 10:00 ч. до 19:30 ч., като снимките ще бъдат с прекъсвания.

Част от колите на продукцията ще бъдат паркирани временно на паркинга зад общината и малкия паркинг до НЧ „Христо Ботев 1884“.

Екипът вярва, че за жителите и гостите на Ботевград, да видят на живо как се снима филм би било интересно преживяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *