Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Върви, народе, възродени!“ – тържествен концерт на ОУ „Никола Й. Вапцаров“ и награждаване на учители и ученици по повод 24 май

Празникът започна с изпълнение на  химна, посветен на солунските братя Кирил и Методий от всички ученици и учители.

В приветствието си директорът на училището госпожа Петя Кочкова се обърна към учениците с думите: „Учете български език! Старайте се да бъдете грамотни българчета, да четете художествена литература, да се учите от постъпките на положителните герои, да извличате поуки от книгите! Да се гордеем, че българите сме дали азбуката на много други славянски народи! Имаме пълно основание за това!“.

Директорът г-жа Петя Кочкова връчи грамоти и награди на учителите, избрани за „Учител на годината“ – Силвия Йорданова – старши учител по математика, Иванка Димитрова – старши учител и грамота на Бисерка Петкова – главен учител за доказан висок професионализъм и всеотдайност в педагогическата дейност, постигнати значими резултати в образователно-възпитателния процес.

Над шестдесет са наградените ученици от училището, класирани на призови места в международни и национални състезания, олимпиади, конкурси, спортни състезания. Те получиха грамоти и награди от директора.

Богата художествена програма беше поднесена от училищните клубове.

Еуфорията беше голяма и празникът завърши отново с тържествено изпълнение на химна „Върви, народе, възродени!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *