Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

63 сватби и 409 погребения е извършило ОП „Обредни дейности“ за 2023 година в община Ботевград

За гласуване в Общински съвет – Ботевград е внесен изготвения отчет за дейността и финансовото състояние на Общинско предприятие „Обредни дейности“ – гр. Ботевград за 2023 година. От него става ясно, че бюджетът на предприятието, който е в размер на 436 498 лева, е изпълнен на 91% – 400 413 лева приходи и разходи. Всички приходи на ОП „Обредни дейности“ се внасят в приход на Община Ботевград.

Отчетът дава информация за описанието и предмета на дейност, финансирането, отчитането на касовото изпълнение към края на 2023 г., договорната и ценова политика, състоянието на материално-техническата база и структурата и управлението.

През 2023 г. са обслужени 409 погребения, извършени са 90 траурни ритуала, приети са 1200 поръчки за некролози и подавки, направени са 120 надписи на кръстове. Предприятието е извършило 63 сватбени ритуала и е изработило 47 абитуриентски ленти.

Най-много приходи Предприятието е получило от продажба на стоки и услуги и от субсидия, а в разходната част най-много са разходите за заплати на персонала.

Материално-техническата база се състои от Ритуален дом, Дом на покойника, Гробищен парк с прилежащите му сгради и два специални автомобила. През изминалата година е извършен частичен ремонт на покрива на Дома на покойника, цялостно пребоядисване на стените и ремонт на тоалетните в прилежащите сгради на Гробищния парк. Констатират, че през есенно-зимния период водата от дъждовете не може да се оттече дори и по асфалтираните алеи на разширенията. През останалото време от годината затревените участъци се косят и почистват редовно, а големите натрошени каменни плочи и отрязани по-високи дървета и храсти се извозват и се събират на определеното за това място.

Отчетът на ОП „Обредни дейности“ за дейността и финансовото състояние през 2023 година ще бъде гласуван от Общински съвет – Ботевград на предстоящата редовна сесия на 30 май 2024 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *