Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Нови две споразумения за финансиране е подписала Община Ботевград с МРРБ

Миналата седмица кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов е подписал две споразумения за финансиране с Министерството на регионалното развитие и благоустройство по два от общинските проекти, включени в държавния бюджет за 2024 г. Двата проекта са на обща стойност от около 10 млн. лв. Това спомена кметът Иван Гавалюгов на днешния брифинг с местните медии.

Първото подписано споразумение с Министерството бе за ремонта на Централната градска част в първи етап, който в момента тече, а новите две са за подмяна на водопровода по главния път ул. „Асен Златаров“ за вилна зона „Зелин“ (8,702 млн. лв.) и за ремонт на Младежкия дом (1,492 млн лв.).

Както сме информирали, Община Ботевград има общо шест одобрени за финансиране проекта, включени в Приложение 3 към приетия държавен бюджет на Република България за 2024 година. Към момента има сключени споразумения за финансиране за три от тях. Останалите са реконструкция на канализацията по главния път до Зелин в същия участък, подмяна на водопровода във село Врачеш и ремонт на пътя Новачене – Боженица.

„Това, което се случи в Младежкия дом е основен ремонт на всички помещения, изграждане на една нова плоча, която ще раздели огромното помещение на бившето кино на две нива, където ще има на второ ниво едно голямо помещение с възможност за разделяне с подвижна преграда на 3 отделни, а на първо ниво – едно голямо помещение от около 300 кв.м, което ще може да бъде разделяно на две с подвижна стена. Идеята е да бъдат мултифункционални помещения, като според нуждите на съответното мероприятие да стават по-големи или по-малки, където могат да се провеждат различни спортни мероприятия, събития, тренировки, културни мероприятия, семинари конференции и т.н. На практика две големи мултифункционални помещения с възможност за разделяне и обособяване на по-малки или по-големи и ремонт на всички останали помещения. Освен това този проект, който изпълняваме по Плана за възстановяване и устойчивост предвижда и редица други дейности: обособяването на младежки център с съответния персонал, който трябва да работи там, работа с младежи по въпросния проект и, надявам се, че след като завърши този проект, както се случва и с предходните, ще стане делегирана от държавата дейност, т.е. ще има устойчивост с осигурено от държавата финансиране.“, отговори кметът Иван Гавалюгов на въпрос, свързан с предстоящите ремонтни дейности в Младежкия дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *