Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Романът „Посолство“ на посланика Борис Борисов ще бъде представен в Етрополе

Община Етрополе, съвместно с НЧ „Тодор Пеев – 1871“ и издателство „Атеа“ имат удоволствието да ви поканят на представяне на новата книга на посланика Борис Борисов, което ще се състои на 11.06.2024 г. от 17:30 ч. в Малкия салон на читалището.

Романът му „Посолство“ разкрива какви са причините за атаката и опита за отвличане на българския посланик в Йемен и каква е ролята на българските и чуждите специални служби в прикриването и поставянето на чадър над замесените оперативно интересни лица.

Борис Борисов е етрополец и е един от най-утвърдените български арабисти, преводач и дипломат. Завършил е Багдадския университет в Република Ирак, специалност Арабска история и арабски език. През 1996 г. постъпва в Министерството на външните работи, където 25 години заема различни длъжности – главен експерт, държавен експерт, началник на Отдел Близък изток и Северна Африка, а като дипломат – аташе, втори секретар, първи секретар, съветник, пълномощен министър в няколко арабски страни. В периодите 2002 – 2006 г. и 2008 – 2013 г. е управляващ и посланик в Йемен, а през 2016 – 2020 г. е посланик в Кувейт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *