Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Борис Дренов: „Правителството неглижира хиляди български семейства с проблеми, за да осигури средства, с  които да бъдат унищожавани хора в Украйна“

Кандидатът за народен представител от Коалиция „БСП за България“, Борис Добринков Дренов, ще води битка за постигане на справедливост – социална и съдебна, в 50-то Народно събрание, ако бъде избран за депутат. Той е втори в листата на 26 МИР – София област. Дренов е зам. председател в Общински съвет-Ботевград и общински съветник от групата на БСП. На 43 години е, от Ботевград. Женен с едно дете, отслужил военна служба. Завършил е средно образование в Техникум по механотехника – Ботевград. Придобива Бакалавърска степен от Технически унивестит – София , специалност „Прецизна техника и уредостроене“. Има Магистратура в ТУ „Прецизна техника и уредостровне“. Дренов има 18 години стаж като инженер качество, инженер дизайнер, старши тест инженер и ръководител група в Сенсата Технолъджис България. От началото на 2023г. е мениджър тестова лаборатория в международна компания в автомобилната индустрия.

1.Г-н Дренов, за втори път участвате в парламентарни избори, този път обаче сте втори в листата на София област! Какви амбиции си поставяте?

В личен план, ще продължавам да се стремя да бъда пример за висок морал, непреклонен защитник на семейните ценности и традиции. По отношение работата като народен представител – отстояване на националните интереси и добруването на всички граждани на България. Като върховен управляващ орган, Парламентът следва да приеме мерки, с които да се отделим от дъното в класациите на ЕС по продължителност на живота, по качество в образователната,  здравна и съдебна системи. Ще работя приоритетно в посока увеличение на доходите на хората. За съжаление живеем в силно изразен комерсиален свят, в който материалното ни състояние е определящо за най-ценното – възможността да създаваме  едно по-здраво и образовано поколение.

И най-голямата ми битка ще бъде постигане на справедливост – социална и съдебна. Не приемам в България да има над 200х. семейства работещи бедни и да няма нито един осъден премиер, министър, кмет. Не чувам вече тези, които се определят като десни партии, да говорят за борба с корупцията. Явно последната вече е даденост, с която аз лично не мога да се примиря.

2.БСП е единствената алтернатива на досега управлявалите партии! Защо хората трябва да гласуват за нея?

В цялата си история БСП е доказала, че работи безусловно в посока интересите на всички граждани на България – млади и стари, българи и хора от етносите. Само за период от 7 месеца, в които БСП беше част от управлението, всички граждани на България усетиха социалната грижа за тях: повишение на пенсиите средно с около 30%, данъчни облекчения за всички млади семейства с деца, безплатни детски градини за децата в предучилищна възраст,  минималната заплата бе обвързана със средната за страната, безплатни учебници за всички до 12-ти клас. Наскоро слушах изказване в национална медия на лидер на синдикат, които недвусмислено заяви, че само БСП е парламентарно представената партия, която оказва адекватна помощ в борбата им за високи доходи и социални придобивки за всички работещи.

Няма да пропусна да подчертая, че БСП беше партията, която предложи да бъде отложено с една година преминаването към свободния пазар на ел. енергия. Само БСП застана твърдо зад миньорите и поиска преразглеждане на т.нар. Зелена сделка, от която тепърва енергетиката ни ще страда.

3.България изкуствено бе въвлечена в чужд военен конфликт. Парламентарната група на БСП настоява страната ни да не праща войски в Украйна и оръжията за тази държава да не бъдат ползвани срещу Русия. Какво трябва да направи бъдещото правителство?

Едва ли има трезво мислещ политик, който да подкрепя военните конфликти и още повече  България да подпомага някоя от страните, чрез предоставяне на военна техника или каквато и да било друга материална помощ. По официални данни страната ни е предоставила под формата на хуманитарна и военна помощ над 500 млн. лв. на Украйна.  Ще ви дам един парадоксален пример: фондът за асистирана репродукция страда от хронично недофинансиране, а ние плащаме за чужда война. Сиреч, България неглижира стотици хиляди семейства с проблеми, за да осигурим средства, с които да бъдат унищожавани хора.

Следващото правителство следва да се вслуша във волята на гражданите на България. Всички социологически агенции в национален ефир обясниха, че българите не подкрепят помощите. Лесно се забелязва, че европейските държави една по една оттеглят материалната си подкрепа за Украйна.

4.По-възрастните хора си спомнят – България със силна армия, стабилна енергетика, безплатно образование и здравеопазване. Има ли надежда за българския народ тези времена да се върнат?

Накратко ще ви отговоря с цитат: „Всичко, което едно време се говореше за капитализма се оказа истина“.

Много често се питам, защо няма осъдени за унищожението на военно промишления комплекс, който създаваше 30% от БВП на България и поддържаше най-силната армия в Източна Европа. А сега купуваме оръжия от онези, които ни принудиха да закрием заводите, тъй като не било хуманно да произвеждаме оръжия, представяте ли си?

По отношение на енергетиката, крайно време е Парламентът да защити националния интерес и да спре затварянето на въглищните централи, поне докато нямаме изградени нови мощности. Следва да заложим на ядрени такива, с гарантирано най-евтината и сигурна енергия, а не да изграждаме ВЕИ върху плодородни земи.

Най-много ме боли за образованието, което сме имали. Независимо дали е в управлението или в опозиция, БСП винаги работи за връщане на безплатното образование, на което програмите да са в унисон със съвременните изисквания на бизнеса и промишлеността. Без качествено образование нямаме бъдеще. Имам доста основания да смятам, че умишлено образователната ни система се унищожава, резултатите от зрелостните изпити с всяка изминала година са все по-слаби и по-слаби!

Далече съм от мисълта, че трябва да излезем от ЕС и НАТО. Това е немислимо в момента, най-вероятно и в бъдеще ще е така. Докато не спрем да следваме това, което видимо ни се налага отвън, ние няма да имаме всичко това, за което питате. Липсва политическата воля да станем независими в истинския смисъл на думата. Никой не е толкова загрижен за нас, повярвайте ми! 

5. Хората, като че ли се измориха да гласуват. Какъв е Вашия апел да го направят?

По мое мнение хората не са толкова изморени от избори, по-скоро са омерзени от онези, които ги лъжат. Избирателят е изморен от това да чува обещания за промяна, а да получава подмяна. Пачките от шкафчетата вече да ги носят пудели, а обещанията за „изчегъртване“ се реализираха като „изпиране“.  Тези, които се кълняха в това, че няма да се коалират всъщност създадоха „некоалиция“, „сглобка“ и всякакви уродливи форми на управление с онези същите, срещу които се бореха.  Борбата за овладяване на регулатори, силови структури и високи постове измести фокуса от грижата за обикновения човек. Каква стабилност пък осигуряваха тези, които сега отново я предлагат?

Приканвам хората да не се поддават на манипулацията, че до края на годината ще има нови избори, нещо което постоянно повтарят платените социолози, а и не само. Само масово гласуване ще намали ефекта от купуването на гласове. Призовавам хората да не продават гласа си, тяхното бъдеще не струва 100 и 200лв.

Моля младите да спрат да вярват на онези, които без да са живели в него, заклеймяват онзи период от съвременната история на България, в който нашите родители и прародители са отглеждали здраво и образовано поколение, имали сме щастливо детство, морал и уважение.

Призовавам всички да подкрепят с бюлетина №24  БСП, която никога не е подвела избирателите и винаги е работила за по-достоен живот в една мирна Европа!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *