Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидати за народни представители от ПП“Има такъв народ“ се срещнаха с избиратели от община Ботевград /интервю с водача на листата/

Кандидатите за народни представители от ПП “Има такъв народ“ в 26 МИР-София област се срещнаха с избиратели в Ботевград, за да представят предизборните приоритети на партията. Това бяха доц.д-р Силви Кирилов – водач на листата, Венцислав Асенов /Елин Пелин/ – областен координатор, Георги Иванов – координатор за Ботевград, Николай Стоянов (Камбоя) от Ботевград и Георги Босилков от Елин Пелин. За изборите на 9 юни ПП ИТН се явява със слогана „Да върнем здравия разум в управлението на България!“.

„Ние имаме необходимата експертиза и подготовка да работим в един бъдещ парламент, доказали сме го и имаме респекта на останалите политически сили. Защо е този респект към нас? Ние бяхме непредсказуеми в началото, не се поддавахме на провокации и останахме независими. Откакто сме партия няма нещо, което да сме казали и след това да сме се отказали, включително виждането ни за мажоритарната избирателна система“, това кааз пред присъстващите в Малкия салон на читалището в Ботевград доц. Кирилов. Той засегна въпроса , „ИТН имаше цялата власт, но не я консумира“ и  коментира, че в обществото изкуствено се налага мнението, че ИТН са неподготвени. „Ние никога не сме имали цялата власт. Имахме 67 депутата, а цялата власт са 212 депутата“, добави доц. Кирилов. Поред него тези избори ще са трудни, защото ИТН ще се изправи срещу административния, финансовия ресурс на досега управлявалите. „Това не ни прави по-малко активни борбени, в никакъв случай!“, каза още доц. Кирилов. Той представи основните приоритети  от предизборната програма на „Има такъв народ“. На първо място той акцентира върху пагубната финансова политика и подчерта, че парите от Европа не се насочват в проекти, които да възпроизведат финансов ресурс и да добавят принадена стойност. „Те се насочват там, където има интереси. Едно семейство, което изкарва 2 хил.лв не може да харчи 4 хил.лв., а държавата всеки ден генерира дългове. Нашето послание към днешна дата е „По-добре без пари от Европа и с 30 хил. запазени работни места, отколкото да лишим 30 хил. човека от работа и 150 хил. човека от поминък“, заяви доц. Силви Кирилов в подкрепа на искането на ИТН за прекратяване на безконтролното и вредно теглене на огромен държавен дълг, който вдигна цените с над 30% за последните три години. На следващо място доц. Кирилов смята, че Зелената сделка трябва да се предоговори, която освен, че доведе до унищожаване на енергетиката, превърна в безработни десетки българи от Стара Загора и региона. ИТН настоява още да бъдат запазени работните места в Комплекс „Марица Изток“. Останалите предизборни ангажименти на партията са свързани с: забрана пропагандирането на нетрадиционни сексуални практики и идеология за смяна на пола сред подрастващите, в детските градини и училищата; незабавно приемане на България в Шенген по суша, без изпълняване на допълнителни условия и без приемане на мигранти; премахване на всички вредни поправки в конституцията, направени от т.нар. „сглобка“ в 49-то Народно събрание.

Можете да изгледате предизборното интервю, което Botevgrad.NEWS направи с кандидата за народен представител и водач на листата на партия „Има такъв народ“ за 26-ти МИР София-област доц. д-р Силви Кирилов:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *