Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Вижте преференциалните гласове за местните кандидати от парламентарния вот в община Ботевград

На изборите вчера, 9 юни, осем партии с 12 кандидати за народни представители се състезаваха за доверието на избирателите в община Ботевград.

От спечелилата парламентарния вот в страната Коалиция ГЕРБ-СДС на местно ниво кандидатите Дамян Маринов /3 място/ и Николай Велков /5 място/ от Ботевград получиха съответно по 998 и 291 преференциални гласа. Водачът Младен Маринов е с 2 732 гласа, вторият – Марин Маринов от Етрополе е с 1 363 гласа. След водача с най-много гласове е Валентин Милушев /9 място/ – за него са гласували преференциално 2 551 избиратели.

От ДПС Марчела Андреева /8 място/ получи 276 преференциални гласа, а Айлин Мехмед /10 място/ – 87.

Двамата кандидати от Ботевград на Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ Христин Савов /пето място/ е с 261 преференциални гласа, а Николай Диловски /10-то място/ – 16. Водачът на листата – Александър Симидчиев, е с 886 преференции.

Осмият в листата на ПП „Възраждане“ Красимир Тончев е получил 181 преференции.

Кандидатът за народен представител на Коалиция „БСП за България“ Борис Дренов /второ място/ е получил 358 преференциални гласа. Водачът на листата, Иван Ченчев, е получил 792 гласа.

Двамата местни кандидати от „Има такъв народ“ Георги Иванов /4 място/ и Николай Стоянов (Камбоя) – /6 място/ са със съответно по 60 и 52 преференции. Водачът на листата, доц. д-р Силви Петров, е събрал 832 преференции.

Милчо Владимиров от „Левицата“ е със 17 преференции, а Яница Иванова от Коалиция „Синя България“ – с 38.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *