Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

През месец август дежурна детска градина ще бъде ДГ „Иглика“

Във връзка с намаляването броя на децата през летния сезон и с оглед на ефективното изразходване на бюджетните средства, както и осигуряване на възможност за използване на полагащия се годишен отпуск на работещите в системата на предучилищното образование, Община Ботевград е издала Заповед (тук), в която се посочва, че за периода – месец август, дежурна детска градина в Ботевград ще бъде ДГ „Иглика“, която ще работи със сборни групи от деца от детските градини в община Ботевград.

Отглеждането на децата в Детска ясла „Здравец“ и филиал „Детелина“ – гр. Ботевград на ДГ „Иглика“ за месеците юни, юли и август ще се осъществява в сборни групи.

В тази връзка, призоваваме всички родители, записали своите деца за посещение през лятото в срок до 31 май 2024 г., да допускат техни отсъствия само по уважителни причини, тъй като за тях се осигурява дежурен персонал, предвиждат се брой легла и прогнозен бюджет за изхранване и издръжка.

Подобна реорганизация на работа се налага във всяка община в България през летния сезон, тъй като през учебното време, което е в периода 15.09 – 31.05, се провеждат основни форми на педагогическо взаимодействие, което съответства на изискванията на държавния образователен стандарт и за персонала не е препоръчително да отсъства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *