Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Детски театрален състав „Карнавал“ изиграха пиесата „Спящата красавица“ в Ботевград и Трудовец

На 7 юни 2024 г. в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884“ Детски театрален състав „Карнавал“ представи пиесата „Спящата красавица“. Деца от трети до осми клас влязоха в ролите от известната народна приказка на Братя Грим. Те изнесоха пиесата и на сцената на читалището в село Трудовец на 6 юни.

Постановката, която представиха младите актьори, бе модернизиран вариант на оригинала на известната приказка, като съдържаше и лека хумористична нотка.

С премиерата на Детски театър „Карнавал“ дебют направиха Димана Милчева, Теодора Маринова, Елица Първанова, Кристиана Петрова, Радосвета Живкова и Дамяна Петрова.

Режисурата на пиесата е дело на Мирослав Йорданов по адаптация на Мирослав Стоилов. „Децата се справиха се много добре! Тези, които не направиха дебют, им е първа подобна „истинска“ пиеса, тъй като предишната – „…20 лв.“ – не бе критерии, понеже бе по основа на пиесата „Наем“ на Бранислав Нушич заедно с текст, който бях дописвал.„, споделя режисьорът Мирослав Йорданов.

Днес и утре предстои нова постановка, която е по пиесата на Станислав Стратиев „Римска баня“. Тя бъде изиграна от по-големите актьори от Театрален състав „Карнавал“ в читалището в село Трудовец, днес от 19 ч., и в читалището в Ботевград – утре, сряда, отново от 19:00 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *