Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка. Това заяви тя на пресконференция в централата на партията. 

„Оценявам нашите резултати като катастрофални. Ще понесе политическа отговорност и подавам оставка“, обясни Нинова. 

Най-големият проблем е дъното на избирателната активност. Тя е наказание за всички. Протестният вот се изрази чрез негласуване. Второ – няма победител на тези избори. Всички без ДПС и ИТН губим гласове. Най-много ПП-ДБ. ГЕРБ – СДС, макар и да са първа сила, трудно биха имали претенцията да управляват. Тази фрагментация означава нестабилност. Вече няма голяма партия, има много и малки партии. За нас е пълен провал поведението на българската социологията. Нито едно от предсказанията им не се сбъдва. Никой не улови и най-малкото движение на „Величие“. В ляво няма нищо друго освен БСП. БСП представлява лятото в парламента, допълни Нинова. 

Тя бе категорична, че БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ. „Партийна сглобка с правителство на ГЕРБ няма да правим“, каза още тя. 

„Няма да напусна парламента. Ще остана депутат. Избрана съм от народа“, отбеляза Нинова. 

Източник: novini.bg

1 коментар на “Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка

  1. Достойно от нейна страна. Но едва ли Националният съвет ще приеме оставката й. Браво на Корнелия Нинова, ЧОВЕК И ПОЛИТИК С ХУБАВА ВИЗИЯ, ХАРАКТЕР. УСПЯ ТОЛКОВА ГОДИНИ ДА ЗАПАЗИ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО НА ЕДНА ЛЯВА ПАРТИЯ, БСП В ПАРЛАМЕНТА, КОЯТО ДА ЗАЩИТАВА ЛЕВИ ПРИНЦИПИ ЗА ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВНОСТ, НАЦИОНАЛНИ И ОБЩОЧОВЕШКИ ТРАДИЦИОННИ ЦЕННОСТИ КАТО СЕМЕЙСТВОТО И ДР. Въпреки многобройните удари в гърба от свои и от чужди, тя показа твърд характер и устоя толкова години. Ако върнат такива пуделоподобни извратливи партийци като Сергей Станишев, наречен „Йес мен“ от „нашите американски приятели“ и неговата любовница, извратливата Елена Йончева, наречена от сина си „кучка“, тогава е много вероятно БСП изобщо да изчезне от парламента“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *