Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Златаровската гимназия представи своите профили на Панорамата на средното образование

ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров” отново се включи с впечатляваща изява в Панорама на средното образование, представяйки своите профили. Събитието привлече вниманието на много ученици и родители, които имаха възможността да се запознаят отблизо с учебния процес и възможностите, които предоставя гимназията.

Профил “Математика”

Този профил е предназначен за ученици с интерес към точните науки, технологиите и английския език. Програмата включва задълбочено изучаване на математика, програмиране и компютърни науки, което подготвя учениците за успешна кариера в IT сектора и научни изследвания.

Профил “Софтуерни и хардуерни науки”

Профилът „Софтуерни и хардуерни науки“ предлага на учениците възможността да изучават задълбочено информационни технологии, информатика и английски език. Акцент се поставя върху компютърните умения и подготвя учениците за международна кариера в IT сектора.

Профил “Природни науки”

Този профил е подходящ за ученици с интерес към биологията, химията и немския език. Учебната програма включва лабораторни занятия и проекти, които развиват критично мислене. Учениците се подготвят за висше образование в областта на медицината, фармацията и природните науки.

Профил “Предприемачество и ИТ”

Профилът „Предприемачесто и ИТ“ е насочен към технологиите и изучаването на испански език и е създаден, за да отговори на нарастващото търсене в областта на предприемачеството, съвременната дигитална икономика и IT сектора. Профилиращите предмети развиват аналитичните и критичните умения на учениците, подготвяйки ги за кариера в областта  на бизнеса и икономиката.

Приемът на заявления за математичеката паралелка V клас, както и за профилите VIII клас се подават електронно.

Директорът г-жа Даниела Колева и преподавателите: г-жа Цанка Маркова – главен учител, г-жа Цветанка Петрова – старши учител, г-жа Даниела Пенкова – старши учител, г-жа Лидия Кеманова – старши учител, г-жа Таня Димитрова – учител и г-жа Невена Станева – учител, както и Божидара Зланкова – зрелостник и отличник на випуск 2024г. от ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров”, представиха профилите по интересен начин.

Гостите на събитието имаха възможността да се включат активно и да усетят атмосферата в ППМГ „Акад. Проф. д-р Асен Златаров“.

ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров” отново затвърди позицията си на водещо средно училище, което предлага качествено образование и разнообразни възможности за развитие.

Панорамата на средното образование показа ангажираността на училището към съвременните методи на преподаване и стремежа към постигане на академични успехи.

Източnик: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *