Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Доц. Силви Кирилов от „Има такъв народ“ ще открие първото заседание на 50-то Народно събрание

Бившият изпълнителен директор на Александровска болница и Агенцията по трансплантации д-р Силви Кирилов ще открие първото заседание на 50-ия парламент в сряда, съобщи БНР като се позова на свои източници.

73-годишният медик е най-възрастен измежду народните представители и като доайен получава правото да води откриващото заседание. Той е част от ПГ на ИТН.

Преди минути приключи срещата между ръководствата на парламентарно представените формации, на която са обсъждани технически въпроси като реда за протичане на първото заседание и разпределението на местата в зала. По наша информация разпределението се запазва като в 49-ия парламент.

Разликата е, че БСП вече ще разполага само с едно място на първия ред, а депутатите от „Величие“ ще бъдат настанени отзад зад представителите на ПП ДБ и ДПС.

Отхвърлено е било предложението на ИТН и „Възраждане“ парламентът да заседава в историческата сграда на НС. От ГЕРБ СДС, ДПС и ПП ДБ са се обявили против, а от „Величие“ са се въздържали, твърдят участници в срещата.

Междувременно „Хоризонт“ научи, че и „Възраждане“ няма да се явят на срещата с преговорния екип на ГЕРБ СДС, която трябваше да започне в 17 ч. По-рано днес поканата за среща беше отклонена и от ПП ДБ.

Източник: Факти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *