Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„НАРОДЪТ СРЕЩУ ВЪЛКА“ – симулиран съдебен процес на доброволците от Детското полицейско управление в Етрополе

На 14 юни се проведе заключителното мероприятие по превантивната програма на МВР „Детско полицейско управление“. Доброволците от 4-ти „А“ клас при СУ „Христо Ясенов“ гр. Етрополе бяха четвъртият пореден випуск, който се обучи в двугодишната доброволческа програма. Последната тема от курса на обучение бе от раздел: „Етика и право“ и касаеше запознаване на доброволците с дейността на Съдебната система в Република България.

За да се онагледи работата на съдебната система бе проведен симулиран съдебен процес. Доброволците влязоха в ролите на съдии, прокурори, адвокати, съдебни заседатели и героите от приказката „Червената шапчица“ като по този начин се постараха безпристрастно да приложат цялата строгост на закона в съдебния процес „НАРОДЪТ СРЕЩУ ВЪЛКА“. Мероприятието завърши с връчване на сертификати за преминат курс на обучение от страна на доброволците.

В качеството си на ръководител на програмата инспектор Детска педагогическа стая в РУ-Етрополе Миглена Сиракова изказа благодарност към родителите на доброволците, класните ръководители, директора на училището и представителите на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за тяхната изключителна активност и всеотдайност при реализирането на проекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *