Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

С театър и тържествена церемония завърши учебната година в Езиков център „Марконис“

На 17 юни в големия салон на ботевградското читалище се проведе тържеството по повод приключването на учебната 2023/2024 година в Езиков център „Марконис“ – Ботевград. В събитието бяха включени музикални и театрални изпълнения, а накрая бяха връчени сертификати за получено езиково ниво на английски език на децата от групите Pre-Junior и A Junior, както и сертификати от университета Кеймбридж на обучаваните от по-ниските нива.

В началото най-малките ученици изпълниха песен на английски език, а след тях бе представена световноизвестната постановка „Пепеляшка“, изиграна на английски език от възпитаници на Езиковия център, които показаха актьорски умения пред зрителите в салона.

От Езиков център „Марконис“ съобщиха за нов проект, насочен към учениците от 5 до 18 години – летен творчески езиков проект. Той започва на 5 август 2024 г. и ще бъде с продължителност от три седмици. Накрая ще завърши с връчване на сертфикати на участниците. Проектът ще обедини общуването на английски език и забавлението.

Официалната церемония бе открита под звуците на Общински духов оркестър – Ботевград и с посрещането на знамената на България, Европейския съюз и на Езиков център „Марконис“. Водещата Надежда Катеринкина даде думата на д-р Николай Николов – управител на „Марконис“, който поздрави децата, родителите и преподавателите.

Езиков център „Марконис“ е мястото, където, освен че се изучават чужди езици и се получават много знания, се развиват и други умения на обучаваните. Вие видяхте част от тях и на сцената. В ден като днешния правим равносметка за всичко постигнато през годината и отличаваме онези хора, които имат особено голям принос за успехите на нашите обучавани.„, заяви д-р Николов.

Управителят връчи традиционните призове „Учител на годината 2024“ и „Ученик на годината 2024“. За „Учител на годината 2024“ бяха провъзгласени двама от преподавателите – Йоанна Методиева и Келса Смит. Наградата „Ученик на годината 2024“ получи Цвета Желева, която взе участие и в театралната постановка. След това г-н Николов връчи по подарък и на останалите преподаватели в „Марконис“.

Д-р Николай Николов и г-жа Радка Иванович връчиха сертификатите на най-малките ученици от групите Pre-Junior и A Junior, а след това г-жа Димитрина Златева от Изпитен и езиков център „АВО“, която поздрави децата, родителите и преподавателите, връчи сертификатите на университета Кеймбридж на учениците от по-ниските нива. Николов информира и за рекордно високите резултати тази година – от 33-ма положили изпити на Кеймбридж 19 са с пълно отличие (57,6%), а средният успех е Отличен 5.83.

Най-големите възпитаниците на „Марконис“ в най-високите нива ще положат своите изпити на университета Кеймбридж в началото на юли. Общо регистрациите за тези изпити са 60 на брой.

Накрая преподаватели и ученици извиха хоро на сцената на НЧ „Христо Ботев 1884“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *