Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Танцов ансамбъл „Балканска младост“ с две награди от Националния конкурс Топ 10 български танцов фолклор

Танцов ансамбъл „Балканска младост“ спечели специалната награда на публиката и наградата на Асоциацията на хореографите в България на Националния конкурс ТОП 10 Български танцов фолклор.

Танцов ансамбъл „Балканска младост“ при Народно читалище „Тодор Пеев 1771”, гр. Етрополе с ръководител Калинка Пушкарова спечели специалната награда на публиката и наградата на Асоциацията на хореографите в България на Националния конкурс ТОП 10 Български танцов фолклор. Грандиозният финал се състоя в Деня на българския фолклор – 22 юни в Зала 1 на НДК, където премериха сили десетте самодейни състави и ансамбли от всички краища на България, достигналите до крайната фаза на конкурса.

Стотици етрополци присъстваха на живо в залата и мощно подкрепяха своите любимци. Сред тях бе и зам.-кметът на Община Етрополе Катя Симеонова, която предвождаше многобройната група на Общинска администрация. Бляскавият спектакъл се излъчваше и на живо на фейсбук страницата на организаторите. Освен за наградите на журито, тази година танцьорите се бориха и за най-желаната от всеки артист награда – тази на публиката. За наша огромна радост най-много гласове в смс гласуването получи Танцов ансамбъл „Балканска младост“, който се представи под номер 2 с „Шопски танц”.  

Друга изключително престижна награда, вече от страна на журито, им бе присъдена от Асоциацията на хореографите в България. Тя бе връчена на Калинка Пушкарова от председателя на Асоциацията Христо Димитров, когото всички познават като създател и ръководител на Ансамбъл „Българе”.

„Наградата отива при един ансамбъл, който много ме впечатли и смятам, че един ден ще спечели приза на конкурса”, заяви изтъкнатият хореограф.

Големият победител в ТОП 10 за 2024 година и носител на Гран при „Огънят на поколенията” стана Представителен танцов ансамбъл „Чудесия” към Младежкия дом в Пазарджик. Догодина по регламент те ще предадат наградата на следващия победител, а от община Етрополе си пожелават това да е Танцов ансамбъл „Балканска младост“ при Народно читалище „Тодор Пеев-1771”, гр. Етрополе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *