Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Връчиха грамотите „Отличен зрелостник на Община Ботевград“ на отличниците от Випуск 2024

Днес, 25 юни, в зала „Ботевград“ зрелостниците от Випуск 2024, завършили средното си образование с отличие, получиха грамота „Отличен зрелостник на Община Ботевград“. На връчването на грамотите присъстваха и директори, учители и родители.

Тази година в Ботевград с отличен успех завършват 50 ученици. 41 от тях са възпитаници на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, 7 – на ПГТМ „Христо Ботев“ и 2-ма на ТПГ „Стамен Панчев“.

Секретарят на Общината Стефка Граматикова откри церемонията, обръщайки се към отличниците: „Вие вече сте направили своя избор, за да продължите живота си напред по най-успешния начин, като сте постигнали отлични резултати при завършване на средното си образование и ние всички се гордеем, защото Вие сте бъдещето на Община Ботевград и на България, надявам се.“

Кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов, на свой ред, отправи поздрав към зрелостниците. „Вярвам, че най-важното нещо, което тези резултати показват, е, че сте станали едни мислещи хора, хора, които могат да мислят, да разсъждават, да правят връзки между знанията, които са получили, и оттук нататък предстои да надграждате и реализирате всичко, което сте постигнали в обучителния процес в изминалите 12 учебни години.“, каза г-н Гавалюгов. Той поздрави и учителите за положените усилия, труд и вяра в зрелостниците, както и родителите.

Освен грамотата за отличен успех от общинското ръководство връчиха на всеки един от тях по една книга със събрани творби на Христо Ботев и символичен подарък с името на зрелостника.

1 коментар на “Връчиха грамотите „Отличен зрелостник на Община Ботевград“ на отличниците от Випуск 2024

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *