Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Древни митове оживяват в книга на Георги Сраков

В началото на миналия месец един млад наш съгражданин, Георги Сираков, представи своята първа книга, наречена „Земята на древните“. Тя е първата от сагата „Сказания за кръговрата“.

Жанрът е интересна смесица от фентъзи с фолклорни, митологични и исторически сюжети, където художествената измислица се опира на исторически истини. В книгата има и достоверна карта с истински имена на реално съществуващи места, като Езерото на Баба Яга, например.
Цялата информация в книгата е взаимствана от скални рисунки и пещерни текстове (предимно от Магурата и Дяволското гърло) от цяла България и дори от територии, които в днешно време вече не са част от нея.

Авторът Георги Сираков е на 28 г, от Ботевград. Завършил УКТЦ по МТТ-гр. Правец, след което продължава образованието си в Богословския факултет на СУ и се занимава с финанси.

Корицата е по идея на автора, а изпълнението е на Илиян Михайлов, който е автор и на фасадата, изрисувана с образа на Васил Левски на бул. „България“ в Ботевград.

Специално за читателите на Botevgrad.NEWS Сираков издаде, че втората книга от поредицата вече е завършена, но все още не е издадена.

Книгата „Земята на древните“ може да закупите от Исторически музей – Ботевград, на цена 14 лева, а за всички, които искат да я закупят по време на представянето, цената е 10 лв. От днес вече е достъпна и онлайн от книжарница Store.bg

Предстои книгата да бъде представена на 12 юни в Етрополе от 18:30 ч. в „Маргарита“.

1 коментар на “Древни митове оживяват в книга на Георги Сраков

  1. Поредния, който иска да се прави на нещо.
    Интересно как е взаимстрал „скални рисунки и пещерни текстове“ от пещерата Дяволското гърло, като там такива просто няма. А и в Магурата няма текстове.
    А за проекта на фасадата, изрисувана с образа на Васил Левски на бул. „България“ в Ботевград просто не ми се говори.
    Страхотно е да нарисуваш Васил Левски, на фона на паметника на връх Шипка.
    Който е строен десетилетия след смъртта на Апостола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *