Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Пожарна служба-Ботевград проведе демонстрация и евакуация в ДГ“Кокиче“ Ботевград

Демонстрационно занятие на огнеборците от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ бе проведено тази сутрин в двора на детска градина „Кокиче“. То се организира за поредна година. Поводът е професионалният празник на служителите в системата на пожарната безопасност.

Пожарният автомобил влезе с пуснати сирени, след което пожарникарите разгърнаха гасителните приспособления, с които показаха на децата силата на водната струя и бързината,  с която трябва да се действа при бедствени ситуации на възникнал пожар. Децата  имаха възможност да се качат и да видят реално какво представлява една  истинска пожарна кола, видяха каските и противопожарните бутилки. Съвместно с персонала на детската градина бе извършено  проиграване на плана за евакуация. Децата трябваше да се евакуират на сборния пункт извън сградата, излизайки от два изхода. В детското заведение се провеждат занятия по пожарна безопасност веднъж годишно и веднъж по гражданска защита.

„Днес ние показахме на децата нашите възможности на противопожарната техника. Едно от най-важните занятия е евакуацията. Тя премина успешно  в нормативното време от 6 минути. Всички длъжностни лица знаеха задълженията си“, заяви инсп. Цв.Милчев. По думите му за детските градини, като една от най-рисковите групи  в сферата на пожарната безопасност, задължително е да се извършва два пъти  занятие за евакуация. Едното може да е само с персонала, за да може да се отреагира в  конкретен случай. „ Другото занятие задължително се проиграва с децата, за да могат да отреагират правилно в една създала се  ситуация, съгласно нормативния акт, който регламентира тази дейност“, добави инсп. Милчев.

Възпитаниците на детското заведение от своя страна подариха на служителите на Пожарна служба Ботевград лично изработени медали и табло с рисунки, по повод професионалния им празник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *