Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Първа копка на реконструкцията на ВиК мрежата в Новачене бе извършена днес

Първа копка на реконструкцията на водопроводната мрежа в село Новаечне бе направена днес от 12.00ч . Реконструкцията се осъществява по проект „Реконструкция и рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения в агломерации с под 2000 е. ж. на територията на Община Ботевград“, финансиран от Държавен фонд „Земеделие“.

Проектът се реализира по ОП“Развитие на селските райони“ за трите села Новачене, Литаково и Скравена. Общата му стойност е 7 019 481 лв. Проектът предвижда подмяна на водопроводите в село Новачене, Литаково и Скравена. В с. Новачене ще бъдат вложени 1 955 455 лева и ще бъде подменен около 18 км нов  водопровод, съобщи зам. кмета Борис Борисов (временно изпълняващ дейността „Кмет”,  по време на официалното събитие.

Реконструкцията на водопроводна мрежа с. Литаково е на стойност 1 765 654.25 лв., а в с. Литаково – 1 464 356 лв.

„През последните месеци много се говореше, защо е необходимо общинското ВиК да бъде прехвърлено към ВиК Асоциацията и да минем към стопанисване към ВиК-София област. Аз давам един от отговорите днес тук – ако не бе се случило това, днес нямаше да имаме възможност да започнем този проект с такова финансиране”, заяви зам.кмета Борисов. 

Изпълнител на дейностите по реконструкцията е фирма „Вера Строй” ЕООД. Планираната продължителност на строителната площадка е 32 дни, считано от днес. Бороят на работниците е  до 25. Строителният надзор е възложен на ДЗЗД „НКГ КОНТРОЛ” Борисов изрази надежда, че тя ще се справи качествено с дейностите и в срок. Водопроводът ще се подменя тази и следващата година. Зам.кмета честити новата придобивка на жителите на Новачене , като пожела чиста вода, високо налягане и редки аварии.

2 коментара на “Първа копка на реконструкцията на ВиК мрежата в Новачене бе извършена днес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *