Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Голям празник отбеляза днес ПК“Мургаш“ с.Врачеш

Международният ден на възрастните хора бе отбелязан от Пенсионерски клуб „Мургаш“ с. Врачеш празнично в р-т „Черното лале“ .

Гости на празника бяха и.д. кмет на Община Ботевград Борис Борисов, Стефка Граматикова–  Секретар на Община Ботевград, кметът на Кметство Врачеш – инж. Марин Бончовски, Георги Георгиев –  председател на Общинската организация на пенсионерите в община Ботевград. На събитието присъстваха още  Николина Цолова – председател на Общински съвет на БСП-Ботевград, кандидатите на ПП ГЕРБ –  за кмет на община Ботевград –  Сашо Везенков, за кмет на Кметство Врачеш – Тано Аловски, и д-р Георги Канзов – кандидат за общински съветник.

Зам.кметът Борис Борисов изрази благодарност за поканата да присъства на тържеството на ПК“Мургаш“ . От името на ръководството на община Ботевград. Той изрази надежда, че слънчевият първоктомврийски ден е в унисон с празничното настроение. Борисов накратко припомни позитивите, които възрастните  хора във Врачеш имат възможност да ползват. „Ще ги видите съвсем скоро с откриването на изцяло обновения площад, който така дълго всички чакахме. Надявам се  другият наболял проблем – подмяната на водопровода да го подменим изцяло през следващите години. Първите стъпки в тази посока вече са направени“, каза още Борисов. Той заяви, че само след няколко дни Община Ботевград ще направи следващия голям подарък за внуците на възрастните хора и ще бъде открит един изцяло нов мини футболно игрище в двора на ОУ“Отец Паисий“. И.д. кмет пожела на възрастните хора да са най-вече здрави и обичани от близките хора.

От името на Кметство Врачеш инж. Марин Бончовски прочете поздравителен адрес, в който изтъкна, че днешните поколения дължат всичко на възрастните хора в селото. „На вас дължим мъдрите уроци, които ни давате всеки ден. Вие сте тези, благодарение на които висшите човешки добродетели намират своя израз в натовареното ни ежедневие. Не преставате да ни учите на трудолюбие и отговорност“, заяви инж. Бончовски. Той пожела на пенсионерите дълголетие и много здраве.

„Вие сте истинските строители на България, за което поколенията след вас трябва да ви благодарят и вие да изживеете едни достойни старини, защото го заслужавате“, заяви Георги Георгиев, председател на общинската организация на пенсионерите. Той призова възрастните хора да пазят българщината и да бъдат достойни граждани на страната. Георгиев пожела още здраве на присъстващите и още дълги години да празнуват днешния празник.  

Председателят на ПК“Мургаш“ – Тинка Пеева, също отправи поздрав към хората от третата възраст. „Този празник се празнува в целия свят. Отчита се дълголетието и житейската мъдрост. Годините ги отнася вятъра и косите побеляват, но ние не се страхуваме от това, защото ние сме дали всичко от себе си  – народ и Родина, планове изпълнявахме, къщи строихме, деца гледахме, така че заслужено си позволяваме по-спокоен живот днес“, заяви Пеева.

Кандидатът за кмет на общината Сашо Везенков заяви, че присъства на тържеството не за агитация, а за да поздрави всички празнуващи. Везенков посочи , че ще участва в надпреварата за кмет на община, за  да направи Ботевград и  общината по-хубаво място за живеене и тя  да бъде от водещите общини в България. Той пожела здраве и пълноценни дни на пенсионерите.

Тано Аловски поздрави също възрастните хора, като заяви, че пенсионерите не са бреме, а имат живеца, хъса и мотивацията да се представят перспективно, като предадат опита си на следващите поколения. Той призова за толерантност и отзивчивост в предстоящата предизборна кампания, като подчерта, че тя за него не е война, а състезание.

Председателят на ПК“Мургаш“, Тинка Пеева прочете Поздравителен адрес от народния представител от ПП ГЕРБ Мартин Тинчев.

Думата бе дадена и на председателя на ОбС на БСП- Николина Цолова. Тя изрази голямата си радост да е сред гостите на празничното събитие. В поздравителното си слово подчерта, че днешният ден е ден за почит към възрастните хора, отдали живота си за изграждането на България и във възпитаване на младие поколения, в дух на родолюбие и зачитане на човешките ценности.

В последвалата музикална част възрастните хора се веселиха с дълги хора и празнична музика. По повод празника пенсионерския клуб получи парични суми, като подарък, от кмета на Врачеш Марин Бончовски, от Община Ботевград и ПП ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *