Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Гурково и Краево- поредните села, с жителите на които се срещнаха представителите на МК ДИБО

Кандидатът за кмет Георги Георгиев и кандидатите за общ. съветници от МК „ДИБО“

организираха поредната си среща ,на която хората да споделят своите проблеми и поставят задачите си, тъй като осезателно през последните четири години се чувства отсъствието на местната власт в малките села.

В село ГУРКОВО споделиха за своите проблеми с  водата, която не достига особено в горещите летни дни, за пречиствателната станция която не работи, отворена е и се разграбва,  нуждата от канализация и асфалтиране на някои улици,  учениците пътуващи до Ботевград нямат училищен автобус,  да се възстанови безплатното пътуване на пенсионерите без ограничения, както беше преди четири години, изграждането на костница за двамата ботеви четници.

В бъдеще кметът да идва в Гурково и да се среща по-често с живущите там по проблемите на селото.

Кандидатът за кмет на община Ботевград Георги Георгиев подчерта, че е запознат много добре с проблемите на жителите на с.Гурково и пое ангажимент, ако бъде избран , те да бъдат решени в много кратки срокове.

-Пречиствателната станция  отново да заработи, а проблема с водоснабдяването на селото да бъде трайно решен.

-Ще бъде изградена канализация и ще бъдат асфалтирани ул.“Череша“, ул.“Добрава“, ул.“Рударка“.

-Ще се осигури безплатен превоз на учениците пътуващи от Гурково до Ботевград;

-Ще се възстанови безплатното пътуване за пенсионерите, без ограничения на територията на Ботевградска община;

-Ще бъде направен паметник-костница, макар и не толкова голяма като тази в Скравена, за да бъде отдадена заслужена почит към паметта на двамата ботеви четници. 

В село КРАЕВО   кандидатът за кмет Георги Георгиев и присъстващите жители на селото обсъдиха проблемите, с които той подчерта, че е много добре запознат и задачите за решаване през следващия мандат, ако Георгиев и кандидатите за общински съветници от МК :ДИБО“ бъдат избрани да управляват община Ботевград.

-Тъй като през изминалия четиригодишен период не е направена нито една стъпка по отношение на газифицирането, а Краево се разраства като туристическа дестинация, има вили и къщи, чиито собственици биха искали това удобство, то едно от направленията в които ще се работи ще бъде изграждането на газопреносна мрежа до и в с.Краево;

-Ще бъде рехабилитиран пътя до гробищния парк;

-Ще бъдат рехабилитирани и асфалтирани улици в селото;

-Ще се монтират улични лампи в махалите.

И тук, Георги Георгиев обеща чести срещи с жителите на селото, както го е правил и преди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *