Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидатът за кмет на с. Трудовец – Димитър Русинов предлага модернизация на гробищния парк

Кандидатът за кмет на с. Трудовец – Димитър Руиснов, издигнат от Коалиция „БСП за България“, предлага в своята предизборна платформа, да се обърне сериозно внимание на занемареното състояние на гробищния парк в селото.

Според него трябва да се предприемат мерки за превръщането на „гробищата“ в истински и модерен гробищен парк, с което да се отдаде необходимито уважение към починалите и техните близки, защото понастояещем ситуацията  там оставя горчив привкус у трудовчани.

Необходимо е да се подмени изцяло оградата , както и всички порти и врати, като от външната страна да се изгради тротоарна настилка, съчетана с подходящо озеленяване и цветя.

Пътната настилка по окръжността на гробищния парк се намира в лошо състояние, като от южната страна дори не е положен асфалт. Двете пътни артерии, по които се стига от селото до там, са в окаяно състояние /главната улица „Цар Симеон“ покрай Рибарниците и пътят покрай завода на БББ/. Те са осеяни в дупки и същевременно не са достатъчно широки, което трудно позволява разминаването на автомобили, движещи се в различна посока.

Необходимо се да се изгради осветление на всички входове, както и по самите алеи вътре в гробищния парк. Следва да се монтират пейки, пътеките да се превърнат в истински алеи, изградени от камък или подобен подходящ материал.

„Дом на покойника“ също се намира в потресаващо състояние – той е завършен на етап груб строеж – липсват врати, прозорци, електричество, както и санитарен възел. Липсата на тоалетна създава неприятни изживявания на посетителите, особено за представителите на нежния пол.

Дълги години чешмата на главния вход на гробищния парк не функционираше. Димитър Русинов беше сигнализиран неколкократно за този проблем от жителите на селото, като предприе своевременни действия и възстанови водоподаването към чешмата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *