Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Успешен проект на Община Ботевград включен в добрите практики на програма INTERREG-ИПП за трансгранично сътрудничество България – Сърбия

Проект „Инвестираме в спорта за кариерно развитие на младите хора – двигатели за интелигентен растеж и сближаване между общините Ботевград и Лесковац“, № CB007.1.21.066, бе избран като образец за добра практика при изпълнението на Програмата за трансгранично сътрудничество за програмен период 2014-2020г.

Община Ботевград реализира проекта съвместно с партньори Баскетболен клуб „Актавис Академи“, гр. Лесковац, Република Сърбия и „Фондация Съвременност“, като изпълнението му е съфинансирано от програма INTERREG-ИПП за трансгранично сътрудничество България – Сърбия.

Проектът  на Община Ботевград е един от двата успешно реализирани проекти от общо 39-те финансирани от Първата покана по програма INTERREG-ИПП, за които бяха изготвени рекламни видеоклипове, които да представят постигнатите резултати от програмата пред Европейската комисия.

Заснетият видеоклип за изпълнението на проекта бе излъчен за първи път по време на регионалните консултации за разработването на Програмата за трансгранично сътрудничество между двете държави за следващия програмен период през 2021 – 2027 г., които се проведоха на 30 септември тази година в зала „Ботевград“ с участието на над 40 представители на заинтересованите страни от областите София, Кюстендил и Перник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *