Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кандидатът за кмет на Литаково – Пешо Младенов: Дневният ред в моята работа, ще го задават жителите на селото

Само с моите активни действия и вашата помощ заедно ще успеем да върнем славата на село Литаково –  с асфалтирани и благоустроени улици, с развита икономика и с много млади хора, които са гарант за просперитета и бъдещето на село Литаково. На тези избори аз ще разчитам на хората с морал и любов към родното село, на съмишленици , с които да направим живота ни по-добър и задружен“. Това каза Пешо Младенов, кандидат за кмет на Кметство Литаково, издигнат от Коалиция БСП за България. Предизборната среща концерт се състоя на 21 октомври в НЧ“Светлина“. Пред жителите на селото Пешо Младенов изложи своите мотиви да се кандидатира за кмет. Първият, който изтъкна е, че иска Литаково да стане по-привлекателно място за живеене, с  развита  икономика, базирана на знанията и новите технологии, с чиста околна среда, с облагородена инфраструктура, която ще бъде гарант за качествен живот, сигурност, равнопоставеност. Място, където младите хора да виждат своето бъдеще.

На следващо място кандидатът  за кмет на село Литаково има намерение да се промени начинът на управление. „Кметът трябва да работи в името на хората – за подобряване на жизнената среда, да решава по най-бързия начин проблемите им, а не да ги протака във времето . Кандидатирах се за кмет на село Литаково, защото считам, че имам сили и желание  да работя за изграждане на нов облик на селото с една модерна инфраструктура, отговаряща на европейските стандарти. Защото жителите на Литаково заслужават един по-добър и достоен живот, а за нашите деца – достойно бъдеще в родния край. Но за да се случи всичко това , е необходима промяна“, добави Младенов.

В своето обръщение към жителите на Литаково той посочи своите приоритети, които ще изпълнява ежедневно, а те са:

Открито и прозрачно управление

Бързо и качествено административно обслужване  на жителите на село Литаково

Изграждане на Обществен съвет към кметството , който да подпомага работата на кмета при вземане на решения

Благоустрояване и ремонт на инфраструктурата

Изчистване и ремонтиране на водохващанията;

Разширяване на канализационната мрежа;

Изкърпване на дупки и полагане на нова настилка всяка година;

Подобряване хигиената  в селото – изчистване на нерегламентираните сметища, достаявне на допълнителни контейнери и кофи за отпадъци, диалог с жителите на селото за изчистване на селото и включване в инициативата „Да изчистим  България заедно;

Ремонт сградата на Кметството, поддържане фонда на обществените сгради, подобряване и увеличаване на уличното осветление ;

Поддържане и привеждане в приличен вид на  Гробищния парк

Гарантиране спокойствието, сигурността и обществения ред в селото чрез превенция и  увеличаване видеонаблюдението в селото.

Съвместно с полицейското управление в Ботевград и земеделските арендатори ще се провеждат ежегодни срещи за намаляване на престъпността и опазване на полските имоти. Ще се провеждат регулярни срещи с директора на Държавното лесничейство в Ботевград относно дърводобива в селото и осигуряване на дърва за местното население.

Срещи с ЧЕЗ за подобряване електрозахранването в селото

Първи стъпки за газификация;

Грижа за развитие на образователното дело в селото и достъпа до качественото образование за всяко дете.

Поддържане на исторически паметници и изграждане на видеонаблюдение за предотвратяване на кражби и вандалщина над  Братската могила.

 Реализиране на проект „По стъпките на свободата“, Провеждане на селския събор.

Качествено здравно обслужване на населението.

Помощ  за църковното настоятелство

Запазване и разширяване на социалните придобивки за населението  – запазване на безплатното пътуване за пенсионерите, безплатен обяд за социално слаби лица, ползотворно прекарване на свободното време от възрастните хора, модернизация на материалната база в Пенсионерския клуб, подпомагане на самотно живеещи пенсионери . Подпомагане на животоспасяващо лечение

Изграждане на спортна площадка , нови детски площадки

„Дневният ред в моята работа ще го задавате вие – жителите на селото. И аз искам съвместно с вас да изградим един дом , защото сме силни, когато работим заедно! Ако бъда избран за кмет на селото, ще бъда кмет на всички- няма да бъда кмет на ваши и наши , на гласували за мен и против мен. Единствената ми цел ще бъде просперитета на село Литаково – да стане то едно привлекателно място за живеене, бизнес и инвестиции“, каза в заключение кандидатът за кмет на село Литаково  от БСП.

Пешо Младенов съобщи пред присъстващите реализирането на една негова дългогодишна мечта за селото – от няколко години идеята за възстановяване на чешмата при местността „Шавара“ получи реализация. Чешмата е реновирана и обновена. Тя ще бъде официално открита на 25 от 17.00ч. Той благодари на ОПО и на ОбСъвет на БСП , на народния представител  Иван Ченчев, зам.кмета Цветелин Цветков за помощта при ремонта й.

Накрая кандидатът за кмет Пешо Младенов призова избирателите да гласуват с бюлетина 56 .

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

3 коментара на “Кандидатът за кмет на Литаково – Пешо Младенов: Дневният ред в моята работа, ще го задават жителите на селото

  1. Извършва се ремонт в нарушение наЗУТ.
    Очаквам и човешки жертви.няма коректна организация на движението,липсва информационна табела,пълен ужас…ди

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *