Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Отбелязваме Деня на народните будители /ПРОГРАМА/

Община Ботевград, Народно читалище „Христо Ботев 1884“ и Исторически музей – Ботевград ще отбележат съвместно, с различни мероприятия, 1-ви ноември – Деня на народните будители.

На 30-ти октомври от 12:30 часа в Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“ ще бъде представена презентация на тема „Будителите в моя роден край“, на която ще присъстват учениците от 6-ти клас на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“. Вратите на библиотеката са отворени за всички желаещи да посетят събитието.

В същия ден от 19:00 часа Драматичен театър при НЧ „Христо Ботев 1884“ ще представи пиесата „Деца на света“ по Стефан Цанев, с режисьор Николай Найденов. Премиерата за Ботевград ще се състои в големия читалищен салон.

В навечерието на Деня на будителите, на 31-ви октомври, в Исторически музей – Ботевград ще гостува писателката Елизабета Джамбазова – Бета Наур, която ще представи своето творчество. В 16:00 часа авторката ще представи детската книга „Приключенията на дядо Хети“, а в 18:00 часа – стихосбирката „Свят за двама“ в съавторство с Борислав Ганчев.

Елизабета Джамбазова живее в Брюксел и от 2005 година е член на Международния клуб на писателите в Брюксел. Издала е 5 стихосбирки, 2 романа и 11 детски книжки на български и чужд език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *