Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ден на отворените врати в ОУ „Васил Левски“, гр.Ботевград

ОУ „Васил Левски” отбеляза 1 ноември – Денят на народните будители с Ден на отворените врати под наслов „С България в сърцето”. Децата, които участваха бяха част от Проекта „Образование и заетост  – за бъдещето на местната общност в България”. Всяка група по проекта се състои от 8 деца. Заниманията на всички групи се провеждат в отделни класни стаи, в които има мултимедия.

Децата от IV а и IV б клас откриха Деня на отворените врати с песни, стихотворения и разкази. Директорката на училището Евгения Иванова изрази уважението си към будителите с кратко слово. След това бе открит новият „Кът за четене”, а председателят на Дамския клуб „Инер Уил” Ванина Каменова подари няколко книги, с които да бъде запълнен новият кът.

След това гостите бяха разведени в различни класни стаи. Първото занятие, което видяха, бе на децата от I-ви клас. Директорката уточни, че повечето от децата в тази група не са посещавали детска градина и подготовоката е доста по-трудна. Въпреки това малчуганите показаха отличните си знания по Български език. Второто посетено занятие беше на децата от II-ри клас. Те разказаха за народните будители.  Посетени бяха и други класове.

По-късно се изявиха и децата от клуб „Спорт и здраве” с тематични подвижни игри. Следващи бяха групите за допълнителни занимания: „Веселие”, „Хороводец”, „Хармония”. Денят на отворените врати завърши с изложба, подготвена от участниците в творилница „Усмивка”.

1 коментар на “Ден на отворените врати в ОУ „Васил Левски“, гр.Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *