Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Специализирана полицейска операция бе проведена на 4 май територията на община Ботевград

За времето от 6 до 16 часа на 4 май, на територията, обслужвана от РУ- Ботевград, бе проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност с участието на служители от районното управление в града, колегите им от криминална и охранителна полиция в ОДМВР- София и служители на дирекция „Жандармерия“, реализирана под ръководството на Окръжна прокуратура- София и Районна прокуратура- Ботевград.

За да проследят хода на акцията и да се срещнат с жителите на с. Литаково, на място пристигнаха главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов и главният прокурор Иван Гешев. Полицейските действия бяха проведени под прякото наблюдение и контрол на директора на ОДМВР- София ст. комисар Николай Спасов и окръжния прокурор на София Наталия Николова.

В хода на акцията са проверени общо 340 лица и 228 моторни превозни средства. Задържани са 10 души. Съставени са 50 акта и 22 фиша.

72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“ бе наложена на извършителите на побой спрямо млад мъж от с. Литаково, извършен на 25 април. След активни действия по разследването и доклад на събраните доказателства в районната прокуратура, мъжете- на 20 и 22 години от същото село, са привлечени в качеството на обвиняеми за извършеното от тях престъпление.

Разкрита бе кражба на 160 литра дизелово гориво, извършена на 3 май от товарен автомобил „ДАФ“, паркиран на паркинг на главен път 1-1. 31- годишният криминално проявен и осъждан извършител от с. Новачене е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 195, ал.1 от НК и делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *