Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОДМВР: Разкрити престъпления

Задържани са извършители на грабеж в Костинброд.

Около 9.30 часа на 26 май жителка на Костинброд сигнализирала в полицията, че е намерила синовете си в безпомощно състояние в дома им. На адреса незабавно били изпратени служители на ОДМВР-София. Пред криминалистите двамата мъже- на 38 и 40 години, заявили, че около 3 часа през нощта в жилището им проникнали трима непознати, нанесли им побой, след което отнели три мобилни телефона и сумата от около 300 лева. На местопроизшествието бил извършен оглед и по случая – образувано досъдебно производство. След бързи оперативно-издирвателни действия на служители от областната дирекция и РУ- Костинброд самоличността на извършителите била разкрита. Двама от тях са задържани за срок до 24 часа, третият към момента се укрива от органите на реда. Действията по разследването продължават.

Жител на с. Говедарци е привлечен като обвиняем за причинена телесна повреда.

След приключване на процесуално- следствените действия по досъдебно производство, образувано в РУ- Самоков, 26- годишен мъж от с. Говедарци е привлечен като обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 131, ал.1, т.12, вр. чл. 130, ал.2 от НК. На 24 април, в центъра на селото, действайки по хулигански подбуди, той нанесъл удари с ритници и юмруци по главата и тялото на жена от столицата, причинявайки й лека телесна повреда. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Двама водачи в нетрезво състояние попаднаха в полицейския арест през изминалото денонощие.

РУ- Костенец: Около 8.10 часа, на ул. „Цариградско шосе“, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Ауди А4″, управляван от  жител на с. Момина клисура. 33- годишният водач бил тестван за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 1.47 промила в пробата му. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.

РУ- Елин Пелин: Около 23.05 часа, в с. Равно поле, автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от жител на с. Гара Елин Пелин. 30- годишният водач е задържан за срок до 24 часа, след като при тестването му с дрегер, в издишания от него въздух били отчетени 2.06 промила алкохол. Срещу нарушителя е образувано бързо производство.

Пътни инциденти:

Около 8.41 часа на 26 май в РУ- Пирдоп постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на главен път 1-6, на разклона за с. Буново. На място е установено, че лек автомобил „Тойота Ланд Крузър“  е излязъл извън пътното платно и е самокатастрофирал в крайпътно дърво. Пострадал е водачът, транспортиран в болница без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 0.15 часа на 27 май в РУ- Костинброд постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие в района на 12 км на второкласен път 81. При огледа на местопроизшествието е установено, че товарен автомобил „Форд Транзит“ е самокатастрофирал извън пътното платно. Пътник е настанен за лечение с политравма, с опасност за живота. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, при което дрегерът е отчел 0.90 промила. Той също е настанен за лечение със счупен глезен, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *