Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Илиан Тодоров свика Областния кризисен щаб, набелязаха още мерки срещу разпространението на заразата с COVID-19

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров свика заседание на Областния кризисен щаб. На него беше оповестена от директора на РЗИ – Софийска област д-р Александър Златанов динамиката на заразата с COVID-19 и бяха набелязани мерки и препоръки за ограничаване на разпространението й.

От заседанието стана ясно, че личните лекари са инструктирани да се следи състоянието на заразените и болните от COVID-19 като се прилага адекватна терапия и медикаменти. Болните, които стигнат до лечебно заведение се настаняват в окръжна болница „Св. Анна“ – София. Има готовност всички общински болници да приемат болни в средно тежко състояние, като със заповед на директора на РЗИ- Софийска област COVID – леглата са разпределени равномерно по общините.

Кризисният щаб призова кметовете на общините да засилят контрола върху транспортните средства, обслужващи линиите между населените места в областта, като следят да не се претоварват с пътници превозните средства.

Тодоров призовава да се спазват още по стриктно мерките, станали известни като трите „Д“ – дисциплина, дезинфекция, дистанция.

Източник: Областна администрация – София област

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *