Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОДМВР с информация за разкрити престъпления

Криминалисти задържаха непълнолетен етрополец, избягал в Тетевен след извършена домова кражба.

Около 14.30 часа на 10 юли жител на Етрополе сигнализирал в полицията, че от дома му е извършена кражба на сумата от 2500 лева и айфон. Служителите на реда извършили оглед, при който установили, че по вратите на къщата няма следи от разбиване. В хода на незабавно предприетите оперативно- издирвателни действия те разкрили, че извършител е криминално проявен местен младеж на 14 години, който веднага след престъпното посегателство заедно с двама свои роднини /също криминално проявени/ е отпътувал за Тетевен. Със съдействието на полицаите от РУ- Тетевен тримата били установени, а авторът на кражбата- задържан за срок до 24 часа. Част от отнетата сума била намерена у непълнолетния, а при извършеното претърсване на стаята, обитавана от тримата, друга част от парите била открита, пъхната под диван. Мобилният апарат също е намерен и иззет. По случая е образувано досъдебно производство, пълното документиране на което продължава под наблюдението на районната прокуратура в Етрополе.

23- годишна бе задържана в Елин Пелин с наркотици.

Около 19.30 часа на 12 юли, в хода на полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества, криминалисти от РУ- Елин Пелин извършили проверка на 23- годишна жена. У нея било намерено полиетиленово пликче, съдържащо около 16 грама вещество на бучки, реагиращо на амфетамин, както и електронна везна. При проверка на обитавано от нея жилище е открито и иззето прахообразно вещество с тегло около един грам, реагиращо на метамфетамин. Жената е задържана за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Трима нарушители зад волана са задържани в неделния ден.

РУ- Костинброд: Около 16.10 часа автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Рено Лагуна“, управляван от жител на свогенското село Владо Тричков. 54- годишният водач бил тестван за употреба на алкохол и задържан за срок до 24 часа, след като дрегерът отчел 2.87 промила в пробата му. Срещу нарушителя е образувано бързо производство.

РУ- Самоков: Около 20.30 часа автопатрул спрял за проверка товарен автомобил „Фиат Дукато“, управляван от местен жител. От извършените справки униформените установили, че 40- годишният водач шофира без да притежава СУМПС и то в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Допълнително се установило и че поставените регистрационни табели са издадени за лек автомобил „ВАЗ“. Водачът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Срещу него са започнати две бързи производства.

РУ- Ихтиман: Около 2.40 часа тази сутрин автопатрул спрял и проверил лек автомобил  „Рено Меган“. 20- годишният ихтиманец зад волана е задържан за срок до 24 часа, след като при тестването му за употреба на наркотични и упойващи вещества в пробата му било отчетено наличие на канабис. Срещу нарушителя е започнато бързо производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *