Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ стартира участието си във „Витоша къп“ 2020 с победа

Футболният отбор на ФК „Козаро“ започна с победа участието си в турнира по футбол на голям терен „Витоша къп“ 2020. Ботевградчани се наложиха с 3:2 над ФК „Банкя“ в резултатен и оспорван двубой. Срещата се игра на терен с естествено покритие в с. Железница, а условията бяха повече от добри. Таранът в нападение Анатоли Димитров се разписа веднъж за победителите, давайки им аванс в средата на първото полувреме. Играещият треньор Радослав Зарев бе с основна заслуга за успеха на „козлите“, след като с магическото си представяне и два реализирани гола успя да „изстреля“ своя тим в небесата и да му даде нужния тласък, за да победи. Добър дебют направи и едно от младите нови попълнения в отбора Светослав Косаков, който е юноша на елитния софийски „Септември“. В следващия двубой от груповата фаза ботевградчани се изправят срещу „Армейци“ (Кюстендил) на 2 август от 18:00 ч.. Срещата можете да наблюдавате в онлайн платформата mycujoo.tv

Двубоят стартира сравнително равностойно в първите минути, като двете страни белязаха постепенното си навлиззане в срещата с умерено темпо и крайна предпазливост. В средата на полувремето тимът на ФК „Козаро“ успя да поведе в резултата, след като Анатоли Димитров разпечата вратата на ФК „Банкя“. Таранът се разписа след удар от разстояние, който рикушира коварно в крака на противников защитник, а кълбото се озова в мрежата на символичните домакини – 0:1. До края на полувремето двете страни си размениха по няколко положения, но до нова промяна на цифрите не се стигна.

Малко след подновяването на играта, в рамките на 10 минути двубоят придоби съвсем различен изглед и головете заваляха редом със силния дъжд, който се сипеше над главите на играчите. В 53-ата минута отборът на ФК „Банкя“ успя да изравни резултата след нелепо стечение на обстоятелствата. „Жълтите“ получиха правото да изпълнят непряк свободен удар на няколко метра от вратата на „козлите“, след като стражът на ботевградчани улови върната топка. При изпълнението на ситуацията, топката рикушира в защитника на ФК „Козаро“ Димитър Георгиев, който в опита си да изчисти кълбото, уцели свой съотборник, а топката се озова зад голлинията – 1:1. Това обаче не сломи духа на „оранжевите“, които само 3 минути по-късно отново бяха изтласкани напред от своя капитан и треньор – Радослав Зарев. Запазената марка на тима от Ботевград се прояви и в тази среща, а тимът на ФК „Козаро“ отново отбеляза след статично положение, в което Зарев закова топката с глава след ъглов удар  – 1:2. Този път 3 минути бяха достатъчни за ФК „Банкя“ отново да си върне равенството. В 59-ата минута нова непредизвикана грешка в отбраната на „козлите“ им коства за втори път водачеството в срещата. За пореден път обаче отборът на ФК „Козаро“ демонстрира характер, а в герой за сетен път се превърна Радослав Зарев. В 65-ата минута играещият треньор и капитан изстреля неспасяемо топката от средна дистанция в долния десен ъгъл на вратата и на практика донесе победата за своите. Чудесна намеса в края на мача на вратаря Любомир Любомиров запази шансовете на ботевградчани за 3 точки, след като стражът изби топката в гредата и спаси отбора си от допускането на трето изравняване. В последствие ФК „Козаро“ затвори достъпа към своята врата и с отборни усилия успя да си осигури победа, с която да започне мечтано участието си в надпреварата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *