Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград ще подпомогне финансово баскетболния и футболния клуб, ОП БКС и ЦСРИ

Във връзка с участието на мъжкия отбор на БК Балкан в есенния дял на НБЛ и участие в европейски клубни турнири е необходимо осигуряване на финансови средства. По този повод предстои Общински съвет-Ботевград да даде съгласие да бъдат отпуснати 100 000 лева от собствени приходи на Община Ботевград за подпомагане участието на мъжкия отбор на БК Балкан.

Футболен клуб „Балкан 1929“ Ботевград участва в трета лига югозападна група, поради което е необходимо осигуряване на финансови средства за подпомагане подготовката и участието в есенния полусезон 2020 г. За клуба са предвидени на този етап финансови средства в размер до 20 000лева, които ще бъдат осигурени от  собствени приходи на Община Ботевград.

Йонетка Йончева – Гл. експерт „Организация и контрол на почистването на общ. територии“ е внесла искане в общинската администрация за закупуване на два броя косачки във връзка с изпълнение на почистването на общинските територии и относно косенето на обществените зелени площи в община Ботевград. За целта съветниците ще трябва да гласуват 1 660 лева с включен ДДС. Служители на общинска администрация Ботевград и ОП БКС са направили обстоен оглед и изчисление на площите в районите, които следва да се поддържат. За качественото извършване на поддръжката и почистването на зелените площи е необходимо използването на специализирана техника за косене, са мотивите на вносителя.

В деловодството на община Ботевград е постъпила докладна записка от Мила Павлова – Управител на Център за социална рехабилитация и интеграция. Искането в докладната е за одобряване на финансови средства за закупуване и монтаж на два броя климатични системи , необходими за нормалната работа в помещенията, ползвани от потребителите на социалната услуга .

По този повод Общински съвет предстои да даде съгласие за извършване на разходи в размер на 3 018 лева от финансовите средства в делегираната държавна дейност за издръжка на Център за социална рехабилитация и интеграция. Средствата са за закупуване и монтаж на следните активи:

  1. Климатик М10ЕА МА 2-24 14X00-1 – 2 049 лева
  2. Климатик МЮЕА МА 2-12 14X00-1 – 969 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *