Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

След протест АПИ обеща на фермерите от Новачене да имат достъп до нивите си

Земеделските стопани от Новачене ще имат достъп до нивите си и след модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград. Това обеща Георги Терзийски, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Той се срещна със заместник-кмета на Ботевград инж. Цветелин Цветков и Иван Димитров от земеделска кооперация „Новачене“ за решаване на проблема. В срещата участва и инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.

Преди време фермерите излязоха на протест, след като разбраха, че няма да имат достъп до нивите си след реконструкцията на пътя. Пътищата се строят, за да улесняваме пътуването на хората и достъпът до обработваемите земи, а не да ги затрудняваме и няма да го допуснем, обеща им Терзийски. Проектът за лот 1 в района на село Новачене предвижда изграждането на пътен възел „Новачене“ при 185-ти км при пресичането с общинския път между селата Новачене и Боженица. Чрез този пътен възел ще се осъществява връзката на пътуващите по първокласния път с прилежащите населени места и с общинската пътна мрежа в община Ботевград.

Земеделските стопани ще имат достъп до имотите, чрез пътния възел „Новачене“, преминаващ през кръстовище за вилната зона на село Новачене и последващо включване в стар селски път, водещ към земеделските имоти, обясниха от АПИ.

В диалог с община Ботевград и кметовете на отделните населени места АПИ търси и предлага варианти по всеки възникнал казус, за да се приложат най-добрите технически решения в процеса на строителството и в полза на гражданите, каза Терзийски. Заместник-кметът на Ботевград заяви, че пътна администрация и местна власт трябва да си помагат, за да се реализира един важен за Северозападна България инфраструктурен проект, какъвто е скоростният път Мездра – Ботевград.

Източник: mediapool.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *