Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кирил Добрев получи само 3 номинации в родния му град Гоце Делчев, Нинова – 33.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обра овациите на червените в бастиона на рода Добреви. Тя получи 33 номинации за председател на партията, а Добрев само 3, по информация на шефа на местната организация на БСП Валери Сарандев. 
Там вчера – 29 юли 2020г се проведе отчетно-изборната конференция на общинската организация на БСП, на която гости бяха Корнелия Нинова председател на БСП и Кирил Добрев зам. -председател и претендент за поста председател  на партията.


Кирил Добрев, който обяви преди месец именно от родния
си град Гоце Делчев кандидатурата си за председател на БСП и обяви,
че е готов да стане министър-председател на България, получи най-
звучния си шамар от собствените си съграждани, като получи десет
пъти по-малко номинации от Корнелия Нинова за председател на БСП.

„Не знам колко номинации съм получил, но направих изказване, което се прие с аплодисменти от залата“, каза пред Епицентър.бг Кирил Добрев.

Той съобщи, че 180-те членове на конференцията са издигнали три кандидатури за председател на партията – на Корнелия Нинова, на Кирил Добрев и на Владимир Москов. Впоследствие Москов си е направил отвод. „Към централата в София отиват моята и на Корнелия Нинова номинация“, каза Добрев. Той съобщи, че по време на дебатите Нинова призовала за откровеност и той бил откровен в изказването си, което два пъти, по думите му, било прекъсвано от ръкопляскания. „Срещата беше великолепна“, обобщи Добрев.

Делегати на конференцията обаче заявиха, че срещата била много бурна. В изказването си Добрев нападнал тежко Нинова, което било прието доста негативно от социалистите. Нинова защитила политиката си досега както в партията, така и в отношенията си с основния опонент ГЕРБ. Към Добрев били поставени въпроси за тежкото организационно състояние на партията, на които той не отговорил.

Потърсена за коментар, Корнелия Нинова отговори пред Епицентър.бг:  „Организацията ни в Гоце Делчев е една от най-силните и авторитетни в партията.Не случайно имаме кмет седми мандат Владимир Москов. Благодаря им за номинацията. Още откакто бях депутат в Благоевград, имаме взаимно уважение и подкрепа помежду си. С Кирил Добрев представихме различната си оценка както за изминалите четири години, така и за бъдещето на БСП. Членовете са свободни да избират между всички кандидати на 12.09″.

Източник: epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *